Cròniques Mini B masculí

El Círcol B 38 - AE Minguella 36

29-11-2021

Avui per primer cop hem provat d'organitzar-nos una mica, marcant rols per treure / rebre / obrir camp. Per una banda, estic content perquè ho hem intentat al llarg del partit, però ens costa molt jugar sense pilota, especialment els qui estan molt acostumats a tenir-la. Però és un pas necessari per deixar de jugar com pre-minis.

Ara, a la lliga que realment ens importa, la dels valors, i en especial en companyerisme, hem fracassat estrepitosament.

AE Minguella 62 - UE Claret 12

22-11-2021

Pel partit hem plantejat: 1/ defensar mantenint distàncies adequades i no perdre la posició, i per fer-ho, en alguns moments hem defensat només mitja pista. Tot i així, ha estat el partit que menys punts hem encaixat de llarg. 2/ També hem insistit en el joc col·lectiu, passar-nos la pilota, canviar de banda abans de tirar, i per fer-ho, hem prohibit tirar a alguns en algun moment i que repartissin joc. I hem fet la segona major anotació del que portem de lliga. Cal que els jugadors se n’adonin dels beneficis col·lectius de treballar així, perquè hem de seguir avançant en aquesta línia.

Però sobretot, avui hem parlat de RESPONSABILITAT, que l’hem definit com: “què em toca o què puc fer jo com a jugador per ajudar a aconseguir el que se’ns demana com a equip”. Massa sovint els jugadors busquen excuses o culpen els altres quan se’ls demana una cosa. I cal que aprenguin a pensar què poden fer ells (i no en els altres). En concret, ara mateix el que necessitem és que tothom es responsabilitzi de ser respectuós amb els altres (resoldre diferències sense insultar ni amenaçar), amb els entrenadors (escoltar sense interrompre), i amb la feina (concentrats per aprendre). Tenim molta feina a fer amb això.

Roser 72 - AE Minguella 4

15-11-2021

Ha estat un partit que ens posa al lloc que ens correspon. No podem lamentar-nos de no tenir els recursos que no podem entrenar encara. Sí que preteníem aprofitar el partit per posar en pràctica aspectes bàsics de la defensa (transició ràpida, mantenir la posició entre pilota i bàsquet..), però ens ha pogut més la decepció de veure com ens passaven per sobre, i no hem sabut centrar-nos ni en això ni en seguir buscant un atac més col·lectiu.

Cal prendre nota, i seguir insistint amb els hàbits d'entrenament (sobretot la concentració), que ens permeti millorar el suficient i poder aprofitar millor els partits. Mentrestant, cal que aprenguem a ajustar les expectatives: si només esperem guanyar, qualsevol cosa que no sigui això és una gran frustració. I frustrats i desunits, no tenim cap opció de competir amb equips de segon any. Una cosa positiva és que aquest partit ens havíem plantejat aconseguir un cert ordre a la banqueta, per guanyar en atenció durant els minuts d'explicació, i sembla que hem trobat una forma que ens pot ajudar amb això.

CB La Salle Horta 59 - AE Minguella 55

08-11-2021

Rival de 2n any i molt alts que ens ha anat bé per treballar dos objectius: 1/ defensar 1x1 mantenint distància i protegint el bàsquet (enlloc de robar i arriscar-nos a faltes o a perdre la posició); 2/ bloquejar el rebot abans d'anar a buscar la pilota. En alguns moments hem estat bé en això, però cal insistir-hi. Hem competit bé quan hem mantingut la concentració en aquests punts, i sobretot, quan hem jugat en equip, pensant abans d'actuar i mirant-nos, enlloc d'obsessionar-nos amb la cistella.

Ara bé, el que ens cal, i molt, és entendre que a la banqueta ens cal animar, escoltar atentament les instruccions, i pensar com a equip i no de forma egoista. Passar del "ME" al "WE". Avui, aquests aspectes han condicionat la forma com afrontar el final de partit, i clarament ens han perjudicat. Són coses a les que haurem de donar prioritat. Però tenim clar que és responsabilitat dels entrenadors i ens comprometem a treballar per buscar la manera d'educar els jugadors en això.

AE Minguella 48 - Escola IPSI 57

01-11-2021

AE Minguella 91 - El Círcol 49

25-10-2021

En aquest partit vam seguir insistint en 1/ no protestar, no recriminar-nos i no mirar la grada (un 6 sobre 10); 2/ jugar en equip, mirant companys abans de botar, i buscant la participació de tots abans de buscar anotar (un 6); 3/ moure'ns en defensa a partir del que marca la pilota i el moviment dels rivals (un 5). Encara ens és complicat seguir instruccions que pels nois són anti-naturals (com la de jugar la pilota enlloc de buscar el bàsquet directament), però hi estem posant molt d'èmfasi per fer créixer el grup, i també per ampliar el potencial dels qui ja anoten fàcilment. És a dir, que no només facin el que ja fan bé o els surt natural, sinó que ampliïn repertori (saber mirar, saber passar, saber llegir defensa...), i així creixin ells i facin créixer el grup. Volem ser més jugadors que sumin, i millors (de moment per aquest ordre).

UE Claret 30 - AE Minguella 66

18-10-2021

Ha estat un partit divertit, en una pista entranyable (pati del Claret).

Per aquest partit ens havíem marcat com a objectius el rebre i mirar (nota: 6), mirar els companys en atac -no  només la pilota- per repartir bé els espais (5), i en defensa col·locar-nos protegint el nostre bàsquet (5). També hem inicidit en no protestar, no mirar la grada i no lamentar-nos (5).

En atac ha costat perquè hi ha jugadors molt competitius i falta paciència per jugar en equip. I en defensa encara hi ha inèrcia d'anar a per la pilota enlloc de controlar cadacú el seu jugador. Cal incidir en aquestes coses perquè les necessitem per créixer com a equip i estar més preparats davant d'equips amb més potencial.

AE Minguella 61 - Roser Negre 62

04-10-2021

En aquest primer partit de la temporada, el primer i ja amb pròrroga, els nois del Mini B han mostrat el seu "gen" competitiu i anotador.

Hem vist detalls del què poden fer quan són capaços de jugar en equip, mirar-se i passar-se la pilota. Hem vist també un nivell de concentració i ordre molt superior al que tenim quan entrenem. I per això, per una banda, estem contents per com ha anat avui; al mateix temps, això mateix es converteix clarament en el repte per a les properes  setmanes: si som capaços d'estar pendents de la feina quan juguem, cal aprendre a fer-ho per entrenar millor, i així seguir creixent i tenir més armes per competir.