Cròniques Infantil masculí

AE Minguella 42 - Bàsquet Pàlcam 61

16-05-2022

Derrota davant del líder invicte però que malgrat la nostra situació, hem lluitat durant 5 períodes.

Arribem al partit amb només 5 jugadors de l'infantil, reforçats per 3 pre-infantils i això ens passa factura.

Comencem molt desencertats mentre que el Pàlcam ho anota absolutament tot. Poc a poc, anem entrant en el partit i a base d'anar remant tots junts, anem retallant distància.

Tenim el problema que un jugador nostre està carregat amb 4 personals al 3r quart i això fa que haguem de canviar les sortides que teníem planificades. Tot i així, seguim lluitant i aconseguim arribar al final del 5è període només 1 punt per sota.

Per no incomplir la normativa d'alineació, al 6è període, hem hagut de jugar amb els 3 nois del pre-infantil, això ens ha perjudicat i el Pàlcam ens ha agafat 15 punts de distància. No diem que hagi estat culpa seva, ni de bon tros, però la diferència d'edat i física s'ha notat.

A partir d'aquí, ja no hem pogut tornar a estrènyer el marcador i hem acabat amb aquesta diferència de 19 punts final.

Agraïm l'ajuda d'en Roger del pre-infantil A i d'en Lucas i en Jofre del pre-infantil B que han vingut a reforçar-nos.

Queda un partit on esperem que puguem ser-hi tots. A seguir!

AE Minguella 58 - CB Sant Josep Obrer 47

09-05-2022

Bon partit en termes generals. Avui ja hem parat al número 9 des d’inici i, per tant, un cop parat el jugador determinant del Sant Josep Obrer, hem jugat còmodes.

El partit ha començat igualat, amb intercanvis de cistella i poc agressius en defensa. Deixàvem als rivals molta distància i els permetíem segones oportunitats. Al segon període hem sortit més agressius, hem recuperat vàries pilotes seguides i hem aconseguit agafar distància al marcador.

Seguim tenint moments de desconnexió on no ens tirem a agafar les pilotes mortes, tampoc bloquegem el rebot i, en atac, ens quedem quiets mirant a qui té pilota. Això permet al rival tornar a entrar al partit i patim més del necessari. Avui només hem tingut un moment en que el Sant Josep se’ns ha apropat, però són moments evitables. Hem aconseguit tornar a jugar amb bona dinàmica a partir de la defensa dura.

Últimament abusem molt del tir de 3. És un recurs més, però no pot ser l’únic. Hem de saber llegir les situacions i no precipitar-nos.

Una altra vegada, els tirs lliures són un punt negatiu a destacar. No n’hem llançat tants com en partits anteriors, però el percentatge segueix sent força baix: 5/11 -> 45% d’encert.

Agraïm que en Joan i en Lucas del pre-infantil B hagin vingut a donar un cop de mà. Tots dos han fet un molt bon paper tant en atac com en defensa i han anotat punts.

Felicitem als nois per la victòria!

Sant Josep Obrer 48 - AE Minguella 54

25-04-2022

Després de moltes setmanes ens retrobem amb la victòria i elevem els ànims de l'equip.

La setmana ha estat dura perquè hem tingut un parell de jugadors malalts i que avui han fet un sobreesforç per poder estar amb l'equip. El partit també ha estat dur degut a la situació que hem tingut aquesta setmana i l'evolució que ha tingut el matx (jugadors carregats de faltes i cansament acumulat); però hem estat forts i a base d'anar lluitant cada acció, ens hem endut el partit.

Hem començat amb un parcial visitant. Després d'un temps mort hem reaccionat i ens hem adonat que només un jugador dominava, així que quan l'hem parat, hem pogut jugar còmodes perquè no rebíem cistella en cada acció seva.

Hem estat igualats fins al final i a l'últim període hem aconseguit arribar a estar 10 punts per sobre gràcies a la recuperació de pilotes i els contraatacs.

Hem de seguir treballant el bloqueig del rebot i la seguretat en les passades. Molts dels punts del rival han estat de segones oportunitats o de pèrdues de pilotes per fer passes tous i poc precisos.

Felicitem als nois per la merescuda victòria. Hem notat el bon ambient amb el qual vam estar a Salou i això és gratificant.

AE Minguella 60 - Sferic Terrassa 61

04-04-2022

Derrota per la mínima en un partit millor que el de la setmana passada, però que no ha estat suficient per endur-nos la victòria.

Hem mogut bé la pilota i hem encistellat còmodes; el control del partit ha estat nostre i fins i tot l'avantatge ha arribat a estar de 16 punts. Però quan el rival ha endurit el joc, ens hem equivocat en la presa de decisions a pista i hem regalat moltes pilotes, masses abans de passar el mig camp.

Hem anat aguantant els 8-10 punts d'avantatge fins al 7è període, que hem acabat només 2 punts per sobre. Els rivals han cregut que podien guanyar i nosaltres ens hem encongit. Ningú volia la pilota i la seguíem perdent abans de mig camp. Ens han anotat de contraatac i han capgirat el marcador, finalment hem fet una petita remuntada però ens hem quedat 1 punt per sota.

Cal seguir insistint en el bloqueig del rebot i els tirs lliures. Tornem a tenir un percentatge d'encert de tirs lliures baix: 14/22. Hem millorat respecte el partit anterior, però són masses punts que deixem escapar. I si només perdem d'1, fa encara més ràbia.

A seguir treballant i a gaudir del torneig de Salou!

Sferic Terrassa 52 - AE Minguella 46

28-03-2022

Tornem a competir després de la parada d’un mes, per temes organitzatius del calendari d’aquesta segona fase.

Anem tenint alts i baixos durant el partit. Comencem per sobre en el marcador, però perdem masses pilotes i com que no tenim gaire encert, al final acabem derrotats amb un equip que a priori, no era superior a nosaltres.

En el moment en que el rival ens capgira el resultat, permetem que vagin obrint escletxa al marcador i arribem a estar 13 punts per sota.

A l’últim període, traiem el caràcter i maquillem el resultat.

Destaquem el desencert en tirs lliures que un altre cop, son punts fàcils que desaprofitem. Només n’hem convertit 6 de 22 que hem llençat.

Hem d’estar concentrats i dins del partit durant els 40 minuts i aleshores, arribaran els bons resultats.

Descansa

14-03-2022

Descansa

07-03-2022

Club Natació Terrassa 76 - AE Minguella 43

21-02-2022

Partit amb un patró semblant al de la setmana passada. Comencem endollats i concentrats, però el rival, la majoria de vegades, anota després de fallar i agafar el rebot ofensiu. Nosaltres anem aguantant perquè correm bé el contraatac i aconseguim generar a partir d'una bona circulació de la pilota.

Al 2n període, sortim desencertats però tampoc som capaços de frenar al rival i no deixar obrir escletxa al marcador. A partir d'aquí, matx semblant al de la setmana passada, el Terrassa ens agafa una renda de 10 punts; nosaltres ens apropem al marcador però anem fent la goma i no ens posem mai a menys de 4 punts.

Un altre cop, els dos últims períodes abaixem els braços, ens enfadem amb el món i deixem de ser un equip. Busquem culpables dels errors individuals en l'arbitratge, els companys o qualsevol que se'ns creua per davant. Som incapaços de passar el camp perquè fem passades toves i regalem pilotes, mentre que el Terrassa va anotant.

Els parcials han estat: 18-8; 8-14; 20-16; 30-5. No pot ser que un equip d'aquest nivell ens anoti 30 punts en 10 minuts.

No estem contents del partit. Cal fer un canvi de xip començant als entrenaments: hem d'entrenar amb més ganes, defensant-nos entre nosaltres i fent-nos millorar cada dia.

Ara tenim una parada llarga, ja que la següent bombolla és la nostra jornada de descans; esperem un canvi d'actitud.

AE Minguella 42 - Club Natació Terrassa 65

14-02-2022

Represa de la competició en un partit amb baixes i que per tant, només tenim 7 jugadors disponibles. El rival és un equip que, per resultats de la primera fase, és semblant a nosaltres; però com que teníem vàries baixes, la consigna ha estat: recuperar les bones sensacions dels partits de la primera fase i passar-ho bé.

Comencem el partit endollats, amb una bona defensa, tancant bé el rebot i aconseguim acabar el primer període 11-6. Sembla que estem còmodes i contents a pista, però ben aviat se'ns acaba la gasolina, perdem una infinitat de passades llargues de contraatac que ens impedeixen atacar. El Terrassa ens capgira el marcador i passem a anar a remolc tot el partit.

Durant tot el partit, anem per darrere i quan ens apropem al marcador, la poca intensitat defensiva i la pèrdua de pilotes per part nostra, fan que no puguem estar a menys de 6 punts.

Arribem als 2 últims períodes 9 punts avall i amb l'objectiu d'anar retallant distància o no fer-la més àmplia. Ha passat tot el contrari, els rivals han anat anotant, nosaltres hem abaixat els braços i fins i tot algun jugador ha desconnectat del partit.

Treballarem durant aquesta setmana per intentar que el partit del dissabte que ve vagi millor, tant a nivell esportiu com d'actitud.

AE Minguella 40 - Mataró Maresme Boet 47

20-12-2021

Nou partit on ens falta caràcter, actitud i ganes de guanyar i, en canvi, ens sobra egoisme i passivitat.

Des de l’inici el Boet s’ha posat per davant en el marcador, però es veia que teníem ganes de lluitar i treballar. Uns molt bons 3r i 5è períodes ens han permès posar-nos per davant i descol·locar als rivals. Però ells han augmentat l’agressivitat i enlloc de també anar més durs, hem començat a posar males cares, hem sortit del partit i hem dubtat i fins i tot recriminat, accions que feia algun company. Amb aquesta actitud, no podem anar enlloc.

Volem veure un canvi de xip en els jugadors. Ja s’ha vist que no som invencibles i que si juguem individualment i ens tirem pedres entre nosaltres, som dèbils; per tant, cal fer balanç d’aquesta fase prèvia i quedar-nos amb els bons partits i moments que hem tingut; quan hem jugat junts, ho hem fet molt bé. Totes les actituds i pensaments negatius, només fan mal a L’EQUIP.

Agraïm l’ajuda d’en Lucas i en Guillem del pre-infantil B, ja que tot just ahir vam recuperar dos jugadors que han estat malalts i això ens ha permès anar menys ofegats.

Malgrat aquestes dues últimes derrotes quedem líders del grup, així que si som solidaris, podem fer bé les coses. Felicitats als nois pel liderat!

CB Argentona 75 - AE Minguella 43

13-12-2021

Derrota contundent davant d’un equip que ha sortit amb més ganes i molt més desperts que nosaltres.

Després de la parada pel pont, i amb només 1 entrenament aquesta setmana, hem sortit sense estar pel partit, amb moltes pilotes perdudes per fer passes tous i sense defensar amb un mínim d’intensitat. A això li hem sumat el nostre desencert i hem anat veient com l’escletxa del marcador s’anava fent cada cop més gran.

Volem destacar la mala defensa del partit: en els partits fins avui, havíem encaixat entre 40-50 punts, i avui l’Argentona ja havia anotat 42 punts abans de la mitja part. Hem de ser crítics amb això.

En atac no hem tingut idees, hem estat molt adormits i fins i tot hi ha hagut 2 períodes on només hem anotat 1 i 3 punts. Ens hem començat a despertar a partir del 6è període i aleshores la diferència ja era de més de 30 punts.

Estava clar que en algun moment havia d’arribar la primera derrota, però que sigui de 32 punts contra un rival amb el qual podíem haver competit, o fins i tot guanyar, és dur.

Com a part positiva del partit, ens quedem amb el canvi de xip que hem tingut al 6è i 7è període on hem aconseguit anotar i maquillar una mica el marcador.

Agraïm a en Sergi i en Xavi, del pre-infantil A, l’ajuda.

Seguirem treballant per acabar aquesta fase prèvia amb més ànims dels que hem acabat avui.

AE Minguella 49 - Vilanova del Vallès 45

29-11-2021

Victòria per la mínima en el partit que creiem que ha estat el més patit. Tot el partit per darrere fins que als 2 últims minuts la sort ha estat del nostre costat i hem aconseguit posar-nos per davant.

El Vilanova ha vingut amb un equip totalment renovat: Cap dels 9 jugadors que han jugat avui, van jugar el passat 23 d'octubre a casa seva.

Ha estat un partit en que gairebé no hem tingut encert, ens costava moltíssim anotar i ells aprofitaven per córrer el contraatac cada vegada. A nosaltres ens ha faltat actitud, gens agressius de cara a cistella i sense baixar al balanç tots.

El rival ha cregut amb la victòria i han vist la possibilitat de guanyar el seu primer partit, però als 2 últims minuts hi hem cregut nosaltres i hem pogut capgirar el marcador.

Avui hem guanyat perquè hem tingut la sort de cara. Cal fer autocrítica i veure que no som tan bons com ens pensem, per això cal treballar als entrenaments.

Contents per la victòria però ha estat un partit per fer un canvi de xip. Ànims i a seguir!

AE Minguella 64 - Col·legi Cultural 50

22-11-2021

Iniciem la segona volta d'aquesta fase prèvia amb un partit bastant travat. Sense idees ofensivament i amb una defensa poc agressiva.

El marcador ha estat igualat fins al 4t període, que ens hem posat per davant perquè hem robat vàries pilotes a primera línia i hem anotat sols sota cistella.

Quan hem fet la remuntada i ens hem posat 13 punts per sobre, el partit ha canviat per complet. Ens hem sentit còmodes i hem jugat millor. S’ha vist que ens ho passàvem bé a pista: felicitant i animant als companys després de cada cistella i no fent males cares i recriminant cada tir llançat.

Insistirem en el bloqueig del rebot perquè permetem masses segones i terceres oportunitatats al rival que els hi donen vida.

Estem contents pel resultat però no podem sortir adormits ja que després hem de remuntar el partit i hi haurà algun dia que no aconseguirem posar-nos per davant.

Hem millorat en el percentatge d’encert dels tirs lliures però, tot i així, creiem que en seguim fallant masses.

Agraïm l’ajuda d’en Xavi i en Sergi del pre-infantil A que malgrat tenir el seu partit més tard, han volgut venir a donar un cop de mà.

Felicitats als nois, anem veient millora! Ara a seguir treballant a cada entrenament.

Descansa

15-11-2021

Mataró Maresme Boet 44 - AE Minguella 51

08-11-2021

Victòria en un partit molt irregular en el qual hem sortit freds i adormits. A més, la pista relliscava molt i pensàvem més en què això, que no en jugar.

Hem jugat en un camp petit i a l'inici hem perdut vàries pilotes perquè se'ns ecapaven de les mans o bé perquè no sabíem on estàvem i trepitjàvem la línia de fora. No podem començar amb aquesta falta de concentració.

A partir del 3r i 4t període hem sortit més posats i hem robat vàries pilotes a primera línia, permetent-nos anotar fàcil i anar remuntant fins a posar-nos per davant.

Com a nota negativa, volem dir que en els 2 últims períodes ens hem confiat i no hem jugat bé (el resultat de la part ha estat 12-2). Destacar també que avui el percentatge d'encert en els tres lliures ha estat nefast; Hem fet un 0/12 i això són punts que hem d'aprofitar.

Avui hem aconseguit jugar una mica millor en 5 oberts i això ens ha fet aconseguir cistelles després de tallar. Estem contents perquè poc a poc anem veient millora en aquest aspecte del joc.

Felicitats als nois per la victòria i perquè acaben la primera volta d'aquesta fase prèvia invictes. Ara cal seguir treballant i no confiar-nos per la tornada.

AE Minguella 61 - CB Argentona 53

01-11-2021

Partit amb molts aspectes a millorar tant en atac com en defensa. Malgrat la victòria, creiem que avui no ha estat un bon partit, sobretot pel gran número de pilotes regalades al rival que han fet estar a l’Argentona dins del partit en tot moment (26 pilotes perdudes en la 2a part, més totes les que no hem comptat dels 20 primers minuts).

Hem sortit adormits sense estar atents i això ha permès al rival anotar còmodament. A més, sumem que avui ens hem dedicat a fer passes amb una mà sense definició i arribem a un partit que semblava un “correcalles”.

Quan hem definit els passes i per tant, hem deixat de regalar pilotes, aleshores hem pogut anotar. Ens quedem amb aquests instants breus de bon joc on hem aconseguit anotar després d’una bona circulació de pilota.

Cal fer autocrítica, ja que el resultat no ho és tot. Avui ens ha sortit cara, i ens hem endut la victòria, però no podem permetre’ns el luxe de perdre tantes pilotes que donen vida al rival.

Agraïm la col·laboració d’en Sergi i en Xavi que han pogut completar la plantilla davant les baixes que hem tingut en el partit.

Seguim creixent dia a dia.

Vilanova del Vallès 0 - AE Minguella 50

25-10-2021

Victòria molt còmoda davant d'un equip clarament inferior.

El partit es presentava còmode en vista dels resultats que havien tingut els rivals, però hem demanat als nois que sortissin concentrats per evitar sorpreses.

Des de l'inici del partit hem anat recuperant forces pilotes gràcies a l'agressivitat en defensa i això ens ha permès anar anotant amb molta facilita. Com que érem superiors, hem demanat als jugadors parar el joc i intentar jugar 5 oberts amb calma, ja que cada vegada que anotàvem era de robar pilota abans de mig camp i acabar el contraatac, però no ens ha acabat de sortir. Llançàvem abans d'estar col·locats i sense haver circulat la pilota.

Estem contents per la victòria, però hem de fer autocrítica: cal que siguem més pacients i aprendre a no enfadar-nos perquè no he tirat i estava sol. Avui no era el dia de tirar quan estàvem sols, volíem més circulació de pilota.

Felicitem als nois per la victòria, ara a seguir treballant per ser cada dia millor equip.

Col.legi Cultural 40 - AE Minguella 62

18-10-2021

Estrena dels nois amb un partit seriós i intens des del salt inicial.

Hem dominat des de l'inici gràcies als contraatacs que hem corregut que ens han permès anotar amb més comoditat.

A mida que els minuts han anat passant hem frenat el joc i hem jugat oberts, cosa que ha mostrat un joc més col·lectiu i vistós. Estem contents per la versió que hem mostrat, treball en equip on tots sumem.

Cal treballar acabar de fer les inversions de pilota per poder trobar més jugadors sols en els talls i així, oxigenar més l'ampolla. També volem que els jugadors siguin més intensos i apretin més la línia de passada.

Donem les gràcies a en Xavi i a en Sergi, jugadors del pre-infantil A, que han vingut a donar-nos un cop de mà. Tots dos han anotat, han generat bones accions pels companys i a més, ens han permès tenir una rotació més llarga, cosa que ens ha fet que estiguéssim més descansats.

Contents del partit d'avui. Ara a treballar pel següent, seguir millorant, corregir i aprendre dels errors.

Descansa

04-10-2021