Cròniques Cadet B masculí

Torrot Maresme 3V 73 - AE Minguella 54

04-12-2017

Començàvem la segona volta, un dijous, a pista d'un dels equips favorits a endur-se la competició: Equip físic, amb les idees clares i jugadors de talent. L'antecedent de la primera volta ens alertava de que si estàvem be els 40 minuts els podríem plantejar un partit de tu a tu, però que qualsevol minut de desconnexió seria quasi bé sinònim de quedar ferits de mort. 

El partit començava amb un encert baix degut al fred i amb un ambient un pel insípid, cosa que no ens afavoreix. No trobàvem solucions senzilles i tots els nostres bàsquets eren després d'accions de molt de mèrit, fet que tenia una doble lectura: Sabíem que no podríem jugar sempre esperant aquestes accions però al mateix ens va connectar a jugadors, banqueta i entrenadors al partit. 

El 1Q acabava molt igualat (-4) gràcies a uns dos últims minuts on vam dominar el rebot defensiu i, un cop més, vam trobar dos cistelles de gran mèrit tècnic del mateix jugador. No estàvem trobant el nostre bàsquet ni estàvem llegint com jugar fàcil. Tenint en compte sempre qui teníem davant. 

Un segon quart on ens vam desconnectar 3 minuts, malauradament els entrenadors van tenir raó i va significar quasi quedar ferits de mort. No vam saber aturar les seves transicions - totes basades en el bot- i deixàvem acabar molt fàcil a prop de cistella. Cal dir que el rival va ficar 24 dels 48 punts que portava al descans des del triple. 

La segona part va canviar totalment. Sensació de competir de tu a tu tots els minuts - no com els tres minuts que ens deixem anar al 2n- i inclús amb minuts de dominar el ritme del partit i encadenant minuts sense encaixar. 

En tot el partit només vam rebre 7 faltes i només vam poder llençar un tir lliure. I tot i que els nostres percentatges són baixos potser ens hagués ajudat anar sumant des de la línia. 

Hem de ser més valents i confiar molt més en allò que fem. Sabem el que som, el que podem fer i el que potser no arribem. Però l'esforç i el desig ha d'existir sempre, s'ha de creure. 

Pensem en gran, Ningú ens para!

1-2-3 Minguella!

UE Mataró C1M 82 - AE Minguella 78

27-11-2017

Se'ns escapa la victòria en una pista molt complicada després de forçar la pròrroga. Preveiem un partit dur que es decidiria en els últims instants i així va ser. 

El partit començava molt igualat entrant un pèl freds però mica en mica agafant més ritme i jugant millor. Al segon període, només començar, ells ens van agafar una renda de 7 punts que vàrem saber contrarestar gràcies a que no ens vam precipitar i vam ser conscients en tot moment que quedava molt temps. 

Una cistella en contraatac a l'últim segon ens permetia enfilar el camí cap a vestidors un punt a dalt: 39-40. L'electrònic reflectia a la perfecció el joc dels dos equips: ritme trepidant, encert sumat a cistelles fàcils i un marge de millora en defensa important. El Mataró, al segon quart, va viure de segones opcions i no ens van permetre agafar una avantatge superior en ocasions merescuda. 

Al tercer quart el rival canvia l'escenari alentint el seu joc i basant tot el seu potencial ofensiu en el bloqueig directe, que a pesar de la bona intenció de l'equip, no vam ser capaços de parar tot el que devíem. Tot i això aconseguim encadenar uns bons primers minuts sense encaixar i dominant el rebot, però sense les idees clares en atac. La igualtat seguia amb la sensació de que ens podríem haver escapat. 

Un últim quart en el que arribàvem amb la bateria baixa de càrrega el va dominar el rival i nosaltres vam poder igualar l'encontre més per caràcter que per bàsquet. La seva superioritat física va jugar un paper clau, sumat a la nostra mala presa de decisions. A la pròrroga vam anar a remolc i tot i una tímida reacció ja no vam ser a temps. 

N'apendrem molt d'aquest partit i d'aquesta lliga. Cada dia fem més coses bé. El camí segueix i nosaltres volem avançar amb pas ferm.

Pensem en gran, ningú ens para! 

1,2,3 MINGUELLA!

AE Minguella 68 - Recavis Gaudí CB Mollet B 50

20-11-2017

Com si d'una muntanya russa es tractés, l'equip va tenir moments en els que vam arribar al punt més alt i al mateix temps,en qüestió de segons, patíem una caiguda lliure que ens feia baixar precipitats i sense cap tipus de sensació de control. 

Primer període controlat en l'electrònic però conscients de que no estàvem fent ni molt menys un bon partit. Vam sortir poc intensos, freds i sense la capacitat per "patir" en l'esforç defensiu. Només dos últims bons minuts i el desencert rival feia que l'avantatge fos prou bona: 16-8. 

Segon període calcat, però aquest cop el Mollet no va desaprofitar les múltiples oportunitats de fer bàsquet fàcil que els vàrem concedir. Això va provocar que ells entressin en el partit i agafessin confiança en el tir exterior. Després de 7 minuts de període en els que no ens vam sentir còmodes i en els que no vam poder agafar el nostre ritme, vam trobar la nostra millor versió: quan vàrem veure que el rival se'ns acostava considerablement vam apretar en defensa i vam començar a córrer com un equip i no cadascú pel seu compte. Això ens va conduir a interpretar correctament com havíem de gestionar els atacs. 11-0 en els últims 3 minuts i 32-19 a la mitja part. 

A la represa vam trencar el partit i ens vam enfilar fins a als 22 punts de diferència. Però com en tota muntanya russa, després d'una pujada forta, ve una baixada i així va ser. 3 minuts de desconnexió que provocaven que el rival ens empatés el període. 

En l'lúltim quart vam sortir bé i ja no vam donar opció per que tornessin a acostar-se en el marcador. 
Els moments bons ho van ser molt, però no ens podem conformar amb això. Hem de ser regulars i sempre voler més. 

Pensem en gran, Ningú ens para!

CEB Girona Citylift B 73 - AE Minguella 76

13-11-2017

La maduresa  demostrada per l'equip, l'encert en els moments clau, una bona gestió dels atacs i un clar domini en el rebot ens fan guanyar un partit molt dur, en un camp complicat i contra un rival que basava el seu joc en la superioritat fisica. 

Vam entrar bé al partit, concentrats en el que havíem de fer, i jugant a allò que volem: ordenats en estàtic i sense a por a arriscar en transicions i contraatacs. La defensa era correcta però no arribàvem a trencar el partit ja fos per que cometíem falta o perquè ens anotaven per superioritat física. 

Durant els primers 20 minuts el marcador va ser sempre igualat: la seva màxima avantatge va ser de 3 punts i la nostra de 4. Ja en aquest tram de partit vam destacar en el rebot: Concedint molt pocs rebots ofensius i, en atac, trobant segones opcions gràcies al desig que vam demostrar a l'hora de carregar l'ofensiu. 

Estàvem en la bona línea però no podíem encaixar tant. 43-44 favorable al descans. La segona part va ser nostra en quant a ritme però no vam aprofitar un moment en el que ells no anotaven per ficar i marxar. 

En un mal moment nostre es van escapar per 6 punts i aquí el moment clau que l'equip va saber capgirar. No ens varem precipitar i a base de defensar i trobar bones situacions vam remuntar. En un final a cara o creu vam ser més sòlids defensivament. Vam recuperar un parell de pilotes quan faltaven menys d'un minut que van sentenciar l'encontre. 

Sabem que encara hem de millorar i molt. Hem de seguir treballant. 

Pensem en gran, ningú ens para!!

AE MInguella 60 - Coalci CB Sant Josep B 84

06-11-2017

El rival, millor físicament, va dominar el ritme del partit els 40 minuts. Ja des d'un inici vam anar a remolc degut a que els primers minuts vàrem encaixar cistelles molt ràpidament, moltes d'elles per errors defensius en el balanç i en el costat feble. 

No vam ser capaços d'igualar la seva duresa defensiva, molts cops permesa fins a punts un pèl extrems, i vam perdre masses pilotes que permetien al Sant Josep fer bàsquet sense cap tipus d'esforç. 

Cal dir que molts dels seus punts els van sumar de la mateixa manera i no vam saber com aturar-ho fins la segona part, fet que ens va perjudicar. 

En el nostre moment de reacció fruit de recuperacions de pilota, d'un augment d'intensitat en el treball de les línies de passada i d'una circulació correcta de la pilota que ens feien trobar situacions cap a l'aro còmodes, ens vam apropar considerablement al marcador però un cop més el rival va ser capaç d'imposar el seu ritme i nosaltres no varem saber llegir prou bé que era el que ens interessava. 

Content pel desig demostrat per l'equip i per l'esfoç realitzat. Com sempre, som conscients que el mes important és la setmana, i per ara, estem en el bon camí. Toca seguir mes forts que mai. 

Pensem en gran, ningú ens para!

Llicà d'Amunt 61 - A.E. Minguella 76

30-10-2017

Un domini clar en el rebot, una defensa correcta a l'últim tram de partit i trancisions ofensives prou correctes resoltes amb èxit ens fan guanyar un partit que se'ns havia complicat per culpa nostra. 

El partit començava molt erràtic: fallant situacions clares, que mica en mica anirien desapareixent , imprecisos en la pressió defensiva i cometent errors amb conceptes defensius a nivell col·lectiu que permetien al rival anotar sense massa dificultat. 

Primer parcial favorable per a ells. El segon quart començava una mica millor: aconseguint portar el ritme del partit que ens convenia, encadenant bons moments defensius però sense la claredat suficient per anotar. Errades individuals puntuals ens lastraven a no poder marxar en l'electrònic. 

A la segona part, ja conscients dels errors que havíem comès i de les solucions que havíem de dur a terme vam ser més sòlids. Al rival li va costar més sumar i nosaltres vam trobar situacions de superioritat resoltes amb bones decisions. En estàtic vam acabar el partit jugant al que volem i dominant el rebot, fet que ens permetia tenir moltes segones oportunitats. 

Hem de jugar els 40 minuts com sabem, no afluixar mai, voler sempre més. Tot passa pel treball de la setmana. 

Pensem en gran, ningú ens para!

CB Vic-Universitat de Vic 58 - A.E. Minguella-87

23-10-2017

Un partit regular, on tots vam sumar i un encert altíssim ens fan guanyar un partit que es presentava complicat sense haver de patir en gran part de l'encontre. 

El partit començava amb un parcial favorable pels nostres interessos de 2-10 fruit de protagonitzar bons atacs: pausats, amb bones accions individuals i sent generosos amb la pilota a les mans. Un inici marcat per un bon nivell de concentració que ens permetia recuperar pilotes ràpidament, ens el van contestar en la segona meitat del primer període, quan el Vic va trobar accions individuals del seu millor jugador arribant fins a sota l'aro sense masses dificultats. Això sumat a que vam permetre que comencessin a jugar en estàtic sense massa oposició defensiva els va permetre demostrar els seus recursos tàctics i amb això els nostres primers problemes. 18-17 a la fi del primer quart. 

Un cop acabat el primer quart va començar el nostre millor moment, arribant al descans amb un clar 26-45 a causa d'atacs molt ben gestionats, preses de decisions ràpides i prou correctes i encert  des del 6,25. A més, és clar, d'encaixar tan sols 8 punts en 10 minuts, 3 d'ells sumats amb un triple a l'últim segon més enllà del mig camp. 

A la segona part vam seguir amb bones sensacions. Tercer quart començava igual: concedint poc i anotant des del triple finalitzant bones accions on els 5 jugadors decidien bé i ràpid. Sense patir mai pel resultat ens centràvem en fer les coses bé a cada acció. Lluny del que volem ser en defensa a nivell col·lectiu, vam donar els primers símptomes de que anem avançant en aquest apartat. 

Content per la imatge que vam donar: una banqueta molt activa aportant a cada segon, una aportació més que acceptable dels 11 jugadors i una regularitat que hem de fer que sigui més freqüent. Ara, peus a terra, som conscients de que una flor no fa estiu. Hem de treballar fort si volem seguir sent competitius

Pensem en gran, ningú ens para!!

1,2,3 MINGUELLA!

AE MINGUELLA 42-97 BÀSQUET GIRONA U15.

16-10-2017

Partit en el que rebíem al que serà sense cap mena de dubte un dels millors, sinó el millor, rival de la categoria. 

Tot i ser conscients d'això i ja arribar al partit avisats pels resultats que venien fent, l'equip volia sortir sense complexos, jugant el nostre bàsquet sense especular i volent tenir bones sensacions els 40 minuts.

Ja en el primer quart ens vàren agafar una avantatge superior als 15 punts, Fet però que no ens va suposar un drama i és que vam demostrar que malgrat el resultat nosaltres havíem anat a jugar el nostre partit, a complir els nostres objectius aprofitant cada segon a pista i a aprofitar el nivell del rival per a ser millors jugadors i equip a la fi dels 40 minuts. 

Durant el partit vam tenir moments molt bons, jugant a un ritme alt i amb gran criteri a l'hora de prendre decisions. 

Tant l'Armand com jo volem felicitar als 12 jugadors per la seva actitud i per haver demostrat una gran maduresa a l'hora d'afrontar l'encontre així com també per demostrar un gran compromís amb el desig de ser millors i créixer cada dia. 

Pensem en gran. ningú ens para!!

1,2,3 Minguella!

La Vall d'en Bas 67-88 AE Minguella

10-10-2017

El partit començava amb un ritme baix i concedint punts senzills. En cap moment vam trobar el joc que volem ni el ritme i concentració necessaris per a dur a terme allò que portem treballat fins ara. 

Vam sortir relaxats mentalment i pensant que guanyaríem el partit abans de jugar-lo,  aquest fet va provocar que tot i tenir algun minut bo en el segon quart no acabéssim mai de marxar en el marcador ja que vam fer masses errades per manca de concentració. 

En atac passavem poc precisos i pocs cops escollíem la millor opció, jugavem lent i atacavem l'aro amb poca tensió i criteri. Només accions individuals i alguna transició correcte feien que suméssim en atac. 

En defensa nul·la activitat en les línies de passada i relaxació en la defensa del jugador pilota. 

Els últims 10 minuts, quan vam veure que el partit es podia decantar per qualsevol dels dos equips, vam ser capaços de connectar-nos i trencar el partit anotant 31pts en 9 minuts. No és suficient, hem de ser més regulars en l'esforç.

Pensem en gran, ningú ens para!!

AE Minguella 64 - Boet Mataró 40

03-10-2017

El partit començava molt irregular amb accions bones i accions on no érem precisos per manca de concentració. Això, afegit a la falta d'encert dels dos equips, provocava un marcador baix i igualat passats 5 minuts. A partir d'aqui vam ser capaços de trobar el ritme que volíem i imposar-lo sobre el rival. Vam ser més agressius en defensa i vam aprofitar per trobar moltes situacions ofensives amb superioritat. A la fi del primer període havíem aconseguit una avantatge considerable en el marcador (25-9), gràcies a que vam encadenar vàries accions sense encaixar.

El que va suposar una bona notícia en el marcador ja que havíem donat un pas important per a guanyar el partit va suposar contraproduent en quant al nostre joc es refereix. Ens vàrem relaxar i vam pretendre fer el mateix però amb la meitat d'intensitat. Resultat: perdre el segon quart ficant molt poc i sense complir els objectius marcats. 

A la segona part mateix patró: tercer quart de menys a més acabant amb molt bones sensacions i en el quart quart, quan vam creure que el teniem guanyat vam tornar a baixar el ritme. 

Hem d'aprendre a ser més regulars, a aprofitar els 40 minuts del partit, no som ningú per permetre'ns deixar de jugar uns minuts independentment del resultat, hem de voler sempre més. Això ens farà millors. 

Content amb la setmana realitzada. 

Ara a seguir en la mateixa línea. 

Pensem en gran. ningú ens para!!

1,2,3 Minguella

CB Granollers 61 - AE Minguella 55

25-09-2017

AE Minguella 50 - Masculí Maresme 71

22-09-2017

Obríem la temporada a casa contra un dels equips més forts de la categoria amb la intenció de dur a terme la feina feta durant les setmanes anteriors i amb l'objectiu de competir al màxim el partit. 

Les nostres ganes de fer bé les coses però, no es van traduir en el terreny de joc i degut a un nerviosisme col·lectiu i que vam sortir amb una o dues marxes menys que el rival vam encaixar un primer parcial de 0-15 que resultaria determinant. 

La nostra reacció va exisistir però va ser insuficient i el rival es va tornar a escapar en l'electrònic. 

El nostre atac no va ser ni molt menys el que desitjavem: males lectures en accions d'1c1, circulació lenta i escassa de la pilota, poc moviment per no dir nul del jugador sense pilota en funció del joc i cap opció de contraatac clar fruit de que no vam dominar en cap moment el rebot ni defensiu ni tampoc ofensiu. 

En defensa vam ser irregulars però en cap moment vam trobar l'activitat necessària per afrontar un partit ni en l'1c1 ni en el costat feble. 

Cal dir però, que l'equip està treballant fort  per arribar a ser el que volem. Hem de ser conscients en quin moment de la temporada ens trobem i el rival contra qui jugavem. Estem en la linia correcta. 

Pensem en gran, Ningú ens para!

1,2,3 Minguella