Cròniques Junior A masculí

CB Ripollet 56 - AE Minguella 82

11-11-2019

Visitàvem la pista d'un rival complicat, que venia de perdre la setmana anterior i que vendria la pell molt cara.

L'inici va estar marcat per l'intercanvi de bàsquets fins que vam pujar la intensitat defesiva i vam poder córrer i treure faltes.

Al segon quart, fem un bon parcial i, davant d'això el rival reacciona amb una zona 3-2. Vam saber llegir quan córrer i quan jugar amb paciència. 

A la represa, el rival manté la zona 3-2 i ens costa trobar els espais i moure la defensa. Tant és així que perdem el parcial del quart, tot i mantenim la diferència al marcador.

A l'últim quart, deixem sense anotar al Ripollet durant 7 minuts, fruit de la bona defensa. L'encert en el tir exterior fa que el rival vulgui entrar al partit, però sabem treure faltes i castigar-los.

Parcials: 14-27, 12-19, 20-19, 10-17

Un partit més, hem de millorar els % de tirs lliures. Comença a ser greu errar tant (12/34), tot i que per sort en els partits disputats fins ara no ens ha vingut d'això.

Contents per treure un partit que es preveia complicat, en el que sabem atacar la zona plantejada pel rival.

Remarcar la tasca defensiva de Brossa i Gonzi, que van assecar el millor jugador rival, deixant-lo en 4 punts i essent expulsat del partit.

AE Minguella 97 - UE Barberà 27

04-11-2019

Partit contra un rival de la part baixa de la classificació.

Ens va costar agafar el ritme al partit, però ens servir per millorar certs aspectes del joc: córrer quan es pugués, lectura d'espais en atac estàtic i superioritats/aventatges en intercanvis defensius.

El rival es va posar en zona en alguns moments (3-2 i 2-1-2), la qual cosa ens va anar bé per treballar-ho. 

A la segona meitat vam concedir massa al rival, que des del triple va anotar més fàcil que al primer temps, fruit de la nostra relaxació defensiva i no puntejar els tirs exteriors. 

Parcials: 16-2, 26-5, 32-7, 23-13.

No hem de relaxar-nos. Hem de ser capaços de mantenir la intensitat defensiva durant tot el partit. Al final, la ansietat per anotar i arribar als 100 punts, ens fa perdre pilotes i la serietat que havíem tingut al llarg del partit.

Hem de millorar els % de tir en general.

 

CB Caldes 49 - AE Minguella 92

28-10-2019

Sortim amb un parcial en contra de 2-6 i un joc travat ofensivament. Som capaços de treballar bé en defensa i això ens permet córrer i fer un parcial de 0-13 per rescabalar-nos del mal inici.

Comencem el segon quart amb més intensitat defensiva, la qual ens permet seguir corrent, i en atac estàtic de poder jugar alegres i llegint els espais. Fem un parcial de 0-12 que ens fa trencar el partit i obtenir una bona renda per no patir.

A la segona part som capaços de no relaxar-nos i voler anar a més. Treballem bé la sortida en contraatac després de rebot defensiu i llegir quan córrer i quan no. Tenim segones opcions en el rebot ofensiu i millorem l'encert en tirs exteriors respecte els primers partits.

Parcials: 19-22, 10-20, 10-24, 10-26.

Hem d'intentar no tenir llacunes que ens fan encaixar petits parcials. Al final del primer quart encaixem un 6-0. Hem d'acabar de pul·lir la lectura d'espais ofensivament i la millor opció en atac, no jugar com robots. En general, contents per la bona intensitat i ritme. A seguir!

AE Minguella 97 - Maristes Rubí 46

21-10-2019

Bona victòria que ens ha de servir per seguir en línia ascendent pel que fa a lectura de joc i intensitat defensiva.

Vam saber tenir un bon ritme tan al davant com al darrera. Pujant línies defensives vam poder córrer i afagar un bon avantatge al marcador. En estàtic vam saber circular bé la pilota i trobar bones opcions, cosa que no havíem sabut fer del tot bé en partits anteriors. Marxem a la mitja part 46-17.

A la represa, el rival ens fa diferents zones (3-2, 2-3 i caixa-i-u) i les sabem resoldre prou bé, circulant la pilota buscant els espais i trencant les seves variants. Destacar l'encert en el tir exterior (7 triples) que fins al moment no havíem tingut, i ens ajuda a trencar les zones plantejades pel rival. Sabem aguantar els embats del rival, que va apujar el nivell defensiu amb contactes, sobretot el tercer quart amb un parcial igualat de 26-21.

A l'últim quart intentem posar una marxa més per rematar el partit i seguir amb la dinàmica de joc ràpid.

Parcials: 29-7, 18-9, 26-21, 24-9

Cal millorar el rebot ofensiu, cal que treballem tots el bloqueig de rebot i no només els interiors. Hem de millorar molt els % de tirs lliures. Hem de seguir treballant les lectures d'espais i de ritmes de joc. En general contents pel partit que vam fer. A seguir!

AE Badalonès 73 - AE Minguella 55

14-10-2019

No vam començar del tot malament (0-6), però les pèrdues i mala lectura ofensiva van fer que el Badalonès entrés al partit (14-11 al final del primer quart). Tanmateix, els problemes en el rebot sobretot ofensiu i l'encert en el tir extrerior, van permetre al rival marxar al marcador (40-27).

A la represa ens costa entrar en joc, i encaixem un parcial important en 5 minuts, que fa incrementar la diferència (53-35). Després d'anar a la deriva i amb errades que no podem cometre, som capaços de fer el millor joc del que portem de temporada. Defensant bé, rebotejant i sobretot corrent i circulant molt bé la pilota en atac. Això ens fa remuntar i posar-nos 59-51. En defenses posteriors ens anoten dos triples a finals de possessió que ens minen la moral i acabem concedint bàsquets fàcils. Ens fonem totalment i el Badalonès torna a marxar al marcador per acabar 73-55.

Parcials: 14-11, 26-16, 19-17, 14-11

Incapaços de guanyar cap parcial. Fallem molts tirs lliures, tenim mala lectura de joc ofensiu i regalem pilotes al rival. Ens costa molt bloquejar el rebot ofensiu.

Ens quedem amb els millors 5 minuts de la temporada, on despleguem el joc i la intensitat que demanem. Hem de ser més constants i no jugar a ràfegues.

AE Minguella 66 - Condorchem AB Premià A 46

07-10-2019

Primer partit a casa, on sortim amb força desencert de cara a l'anella. Triguem 6 minuts en anotar i ens toca treballar des de la defensa per recuperar en el marcador.

Millorem la lectura de joc i la intensitat en el segon quart, provocant que l'altre equip entri en bonus aviat i sumar de tir lliure. A la mitja part marxem amb un lleuger aventatge al marcador.

Al tercer quart s'inicia amb bona circulació de pilota i bons moviments però errant accions fàcils sota cistella. Ho acabem millorant en els últims 5 minuts del quart, en els que accions individuals ens permeten obrir una escletxa en el marcador, i deixant sense anotar al rival en 5 minuts.

A l'últim quart, aguantem la renda obtinguda i als minuts finals rematem la feina per mantenir una marxa més que el rival, que abaixa els braços per no aguanta el ritme.

Parcials: 11-7, 22-19, 15-12, 18-8

Hem millorat l'encert en % de tirs lliures, però fallem bàsquets fàcils en contraatac i perdonem en segones opcions ofensives. En defensa ens cal treballar més i millor el rebot. 

Dissabte primer derbi contra Badalonès. A seguir treballant!

 

UE Montgat 19 - AE Minguella 72

30-09-2019

Partit que ens serveix per seguir treballant la idea de bàsquet que volem assolir aquesta temporada.

Hem de millorar la lectura i els timings de joc, les pèrdudes i sobretot els percentatges de tir.

Parcials: 8-25, 2-7, 6-22, 3-18