Cròniques Junior A masculí

AE Minguella 47 - Maristes Ademar 34

09-03-2020

El derbi el vam dominar des de l'inici. Un partit on la permissivitat de l'arbitre va tenir com a conseqüencia un marcador baix.

Al primer quart vam sortir amb ritme i ens va permtre distanciar-nos al marcador, tot i les imprecisions.

Al segon quart, deixem el rival en 2 punts, però perdonem en accions de contraatac amb males passades i en estàtic ens consta circular la pilota, perquè no llegim les situacions ofensives.

A la represa, el rival és superior, més vertical i troben millors opcions després d'accions de bloc directe. No bloquejem el rebot i concedim masses opcions a Ademar. En atac, no juguem fluid, abusem del bot i en estàtic juguem anàrquics.

A l'últim quart, accions individuals ens fan mantenir la diferència al marcador.

Parcials: 14-6, 9-2, 10-13, 14-13

Partit amb poques faltes, i per tant pocs tirs lliures. 3/7 en el global del matx.

Treiem el derbi que ens dóna força opcions d'acabar segons en aquesta fase. Ho hem de rematar amb els dos següents partits contra Sant Cugat i Neus.

No ens podem permetre desconnectar a aquestes alçades de la temporada. Necessitem als 10 jugadors al 100%, treballant a cada entrenament i deixant els egos de banda.

UB MiR 57 - AE Minguella 70

02-03-2020

Afrontem un partit amb 8 jugadors, i tot i no fer una mala sortida, ens trobem amb un rival que surt amb una zona 3-2 que no ataquem correctament i fa que no puguem córrer ni trobar les millors opcions ofensives.

Al segon quart, el partit s'ajusta més. El MiR segueix amb la seva zona 3-2 i nosaltres ens precipitem en atac no llegint la seva defensa. Aconsegueixen posar-se per davant en alguns moments abans de la mitja part, després de concedir rebots i tirs lliures, però acabem 27-29.

A la represa, sortim endollats, apretant en defensa tota pista, atacant la seva zona i sobretot corrent després de recuperar la pilota. Un parcial de 0-11 en fa agafar un bon coixí i sembla que hem trobat el ritme i l'encert necessari per marxar en el marcador. Al final de tercer quart 35-52.

L'últim quart el comencem amb intensitat i encert i això ens permet posar-nos 43-68 a falta de 3 minuts pel final. Però entrem en una fase de relaxació i desencert, on no som capaços d'anotar cap cistella en joc, només de tir lliure, i en canvi deixem remuntar-nos amb un parcial de 14-2 i només fer 3 faltes en el quart. 

Parcials: 8-13, 19-16, 8-23, 22-18

Tornem a fallar massa tirs lliures: 12/26: 46.1%, 6/16 a la segona part.

Per actitud no ens dóna la gana de jugar com sabem, ni fer cas de les indicacions. La prova és que quan es fa el explica l'entrenador, les coses funcionen i l'inici del tercer quart és el que s'esperava de sortida al començar el partit.

Tornem a tirar la feina feta per la borda en els minuts finals quan veiem que el partit està guanyat. Sense criteri, deixem de fer tot allò que s'ha demanat.

Ens queden tres finals contra rivals de la part alta de la taula (dos d'ells derbis: Maristes i Neus) i si volem passar com a segon a la següent fase, hem de millorar molt l'actitud tant en partits com a entrenaments. Hem de recuperar efectius i sobretot la forma de jugar. A seguir!

AE Minguella 58 - CB Ripollet 60

24-02-2020

Masses setmanes jugant amb foc, i finalment ens hem cremat.

Juguem un partit mermats per les baixes, però no és cap excusa per no haver donat el 100% en cada jugada, en cada tir, en cada rebot.

Deixem que el rival vagi fent, estant en partit gairebé els 40 minuts. Al primer quart, deixem que ens anotin 20 punts.

Al segon quart, el rival viu del triple després de posar-nos en zona. Ens costa anotar i estar intensos tant en el bloqueig de rebot com en la sortida en transició. Abusem del bot en moltes situacions, fins i tot amb el Ripollet esperant-nos en un 2-3. A la mitja part 33-35.

A la represa sortim endollats. Canviem el xip i pujem la intesitat defensiva i el ritme, però no aconseguim tenir encert de cara a cistella, fallant accions fàcils sota l'aro i errant molts tirs lliures (3/10). Tot i això, acabem amb 48-42.

A l'últim quart, li tornem a donar vida al rival, enlloc de rematar-lo. Torna el seu encert des del triple i recuperen la diferència (50-49), però entrem en uns minuts de desencert general, amb transicions sense sentit i erràtiques, fetn faltes absurdes.

Canviem la nostra defensa a individual, i amb 58-54 al marcador, tenim por de guanyar. Amb el rival que seguia en zona, no trobem volen opcions en atac, ens saturem i prenem males decisions en defensa. Dues accions en l'últim minut de partit, on ens anoten dos triples, un d'ells després d'anar al 2 contra 1, i una falta antiesportiva, ens deixen pràticament sense opcions. Però fallen els dos tirs lliures i recuperem la pilota. En l'última acció, amb 2.9 segons, busquem el triple que ens doni la victòria, però no anotem, i sumem la tercera derrota de la temporada. 

Parcials: 21-20, 12-15, 15-7,10-18

El rival ens anota 7 triples en el partit, i molts d'ells són sense oposició ni puntejar.

El rival anota 12/15 en tirs lliures. Nosaltres 10/28, un 35.7%. No ens podem permetre aquests percentatges si volem tenir opcions en finals ajustats. Als entrenaments, seguim sense pendre'ns seriosament els tirs lliures.

Quan volem ens hi posem, i seguim jugant a ràfegues però en els últims partits hem tinguts més moments de jugar al ritme de rival que no pas d'imposar el nostre, i ens acabem adaptant al nivell dels contraris. Ha de tornar l'ambició i la motivació de l'inici de temporada. 

Hem abaixat el ritme i l'encert, i per tant l'anotació. Des de la parada de Nadal que ens costa superar els 60 punts per partit. Necessitem que tothom sumi i aporti en atac, no un o dos jugadors.

Donar les gràcies a Mario López, Erik Cervera i Erik Pérez per donar-nos un cop de mà.

Descansa

17-02-2020

Barberà 44 - AE Minguella 79

10-02-2020

Una setmana més sortim a mig gas i deixem que el rival estigui en el partit. Un primer quart amb errades en els tirs sota cistella, sense bloquejar el rebot i sense imposar el nostre ritme de joc.

El rival s'ho comença a creure en el segon quart, quan ens apreta tota pista i ens anota triples sense defensa ni tan sols puntejar. Aconseguim obrir una escletxa en el marcador gràcies als tirs lliures (el rival estava en bonus) i que començavem a veure de què anava el partit. Fer un bàsquet fàcil i vertical.

A la represa, després de conjurar-nos al vestidor, ens posem el mono de treball i deixem el rival sense anotar durant 7 minuts. A base d'apretar en defensa, córrer i fer un bàsquet directe, aconseguim matar el partit i tancar el tercer quart 37-69.

A l'últim quart, ens relaxem i ens deixem anar, tornant a entrar al joc del rival, travat, amb moltes imprecisions i sense encert. 

Parcials: 13-14, 21-30, 3-25, 7-10

Seguim tenint un problema d'actitud, tant en els entrenaments com en els partits. Ens pensem que ja ho hem fet tot, que no hem de millorar res i que guanyarem fàcil. Hem de seguir treballant per tornar a motivar-nos! Contents pels jugadors que han fet un pas endavant.

No aconseguim millorar els % de tirs lliures. Aquesta vegada 17/38 = 44.7%. Només tenim un alt % en el segon i tercer quart.

AE Minguella 58 - CN Caldes 25

03-02-2020

Vam tenir un inici de partit amb bona lectura d'opcions ofensives però no vam estar encertats, amb mals percentatges de tir. Al minut 7 anàvem 2-0 al marcador. Sort que el rival tampoc ficava i quan vam poder córrer i posar més ritme vam aconseguir anotar cistelles més fàcils i marxar al marcador.

La tònica es va repetir al segon quart, anotant des de la sortida en contraatac i la bona intensitat defensiva que ens permet deixar el rival en només 3 punts aquest quart. A la mitja part 27-7.

A la represa el rival augmenta la intensitat, però des dels tirs lliures i el joc ràpid, aconseguim augmentar la renda. Al final del tercer quart 44-16.

Al darrer quart, enlloc d'anar a més, ens deixem anar i ens relaxem, només mantenim la diferència al marcador. Deixem que el rival ens anoti 18 punts en la segona part.

Parcials: 11-4, 16-3, 17-9, 14-9

Partit amb dues baixes, que ens fa jugar amb 8 jugadors i rotar per no baixar la intensitat. Aconseguim que tots els jugadors de l'equip anotin.

No aconseguim ser constants, ens relaxem molt fàcilment i tenim llacunes durant masses minuts. No podem estar 5-6 minuts sense anotar. Seguim fallant molts tirs lliures, com tota la temporada. Aquesta vegada 11/24, un 45,8%.

Portem 4 partits anotant 60 punts o menys, hem abaixat l'encert però hem millorat la circulació de pilota. Hem de treballar més als entrenaments per seguir millorant sobretot ofensivament, i retrobar la motivació i l'ambició que teníem a la primera volta.

CE Maristes Rubí 57 - AE Minguella 60

27-01-2020

Partit contra l'últim classificat. En una setmana on només s'ha entrenat un dia i que veníem de perdre contra el líder. Ens deuríem pensar que ja ho teníem fet abans de baixar de l'autocar.

Deixem que el rival estigui en el partit en tot moment, des del principi sense cap tipus d'agressivitat ni en atac ni en defensa. Teníem problemes de bloqueig en el rebot, d'errades fàcils, passades toves,...

Al final del segon quart aconseguim marxar al marcador i arribar a la mitja part 31-37.

Un tercer quart marcat per les errades i les aturades per faltes, només anotem 2 cistelles en joc i 7 tirs lliures. 9 punts en un sol quart contra un rival molt més dèbil que nosaltres, ja diu el nivell de joc en el que estem immersos des de la tornada de Nadal.

A l'últim quart semblava que remataríem la feta, quan a falta de 5 minuts ens posem 44-56. Però només va ser un miratge: una altra vegada ens relaxem, deixem entrar al rival en el partit i comencem un seguit de despropòsits (protestes, faltes dures, errades i precipitacions, 3 minuts sense anotar) que ens fan arribar a l'últim minut 57-59. Sort que el rival no va estar encertat, perquè vam acabar demanant l'hora.

Parcials: 15-17, 16-20, 9-9, 17-14

Una setmana més, molt mal % de tirs lliures: 13/31 = 41,9. En partits com aquests, són vitals!

Per fi anotem tots en un partit, però tot i que alguns jugadors han donat un pas endavant, n'hi ha que estan en un mal moment d'actitud. Els hem de recuperar i tornar al nivell que havíem arribat abans de la parada nadalenca.

Ens quedem amb la victòria, però hem de seguir treballant als entrenaments i sobretot millorar l'actitud.

AE Minguella 47 - AE Badalonès 68

20-01-2020

El derbi va tenir dues cares, i ens va sortir creu.

Vam fer un bon inici, amb intensitat defensiva tot i l'encert exterior del Badalonès, amb algun desajust en el rebot defensiu, però en atac vam estar actius, llegint bé els espais i troban bones situacions de cara a cistella.

En un segon quart marcat per les defenses, vam tancar millor el rebot defensiu quan ens vam posar en zona 2-3, i vam saber treure profit del seu desencert, i córrer quan calia. Al descans 25-23.

A la represa i amb el partit en l'escenari que volíem, comencem a bon nivell defensiu i ens permet obrir una escletxa al marcador 29-23. A partir d'aquí, i amb dos triples consecutius del rival, entrem en una espiral d'errades i desconcentració que ens fa fallar situacions fàcils i, passem de sentenciar el matx a deixar-lo escapar totalment. El parcial en 8 minuts és de 3-19.

Tot i estar 10 a sota, carregats de faltes i amb l'equip esgotat, el rival torna a estar encertat de tres i marxen de 19 (54-35). Intentem donar-ho tot per retallar distàncies, però la frustració ens fa cometre faltes i que el rival sumi de tirs lliures.

Parcials: 16-16, 9-7, 7-19, 15-26

Demostrem una vegada més que som capaços de fer bon bàsquet, però també que som tous mentalment sobretot quan encaixem algun parcial o el rival és més intens.

Jugadors fora de partit per frustració, ahir fins a 3, i no ens podem permetre que ningú baixi del carro quan les coses van mal dades. Estem aquí per aportar com a equip i quan no remem tots junts, l'equip baixa el pistó.

Seguim amb mals parcentatges de tirs lliures: 7/19 = 36.8%.

Esperem que la derrota serveixi per seguir treballant i millorant. Queden molts partits i tothom és important. Toca seguir!

 

AB Premià 60 - AE Minguella 63

13-01-2020

Vam fer un bon inici amb un parcial de 0-6, però vam baixar la intensitat defensiva i vem fallar bàsquets fàcils. El Premià es va posar en zona 2-3 i ens va fer encaixar un parcial de 18-4. No defensàvem línies de passada, ni puntejàvem tirs.

Al segon quart ens segueix costant molt anotar contra la zona, no l'ataquem del tot fluids i seguim fallant cistelles. Ens aconseguixen la màxima diferència del matx amb el 35-22. Una vegada més però, som capaços de tenir un minut brillant, apretant en defensa, recuperant pilotes i córrer, i podem retallar diferències i entrar al partit. Al descans 35-31.

A la represa, seguim en la bona dinàmica i un parcial de 0-8 ens fa obrir una escletxa en el marcador, que la mantenim fins acabar el quart (51-46).

A l'últim quart, s'ajusten les diferències per les defenses, ells aconseguixen sumar des dels tirs lliures i a nosaltres ens costa sumar. Tot i això aconseguim treure un partit que se'ns complica per la nostra manca d'intensitat i actitud, i la mala lectura del joc sobretot contra la zona plantejada pel rival.

Parcials: 20-13, 15-18, 11-20, 14-12

Tornem a tenir llacunes de minuts sense anotar, abaixant els braços i estant fora del partit. És una qüestió de mentalitat i actitud. Sabem que podem fer-ho, perquè tenim minuts on ho demostrem, però hem de ser més constants.

Seguim errant forces tirs lliures. Aquest cap de setmana 5/12 (41,6%).

Hem de sumar tots i no dependre tant de certs jugadors. Necessitem un pas endavant i estar preparats pel tram més complicat de la temporada!

Diumenge derbi a Casagemes contra el Badalonès: líder imbatut que ens va guanyar de 18. Ens juguem el liderat. Som-hi nois!! 

 

AE Minguella 100 - UE Montgat 49

23-12-2019

No sortim amb la intensitat necessària per deixar el partit llest de de l'inici.

Sabíem de la nostra superioritat, però no volem defensar intensos, i deixem que el Montgat estigui en partit durant molts minuts.

Falta d'encert general de cara a cistella, errant tirs sols i fàcils, en contraatac i en estàtic. No podem concedir tant. A la mitja part, no estem contents per la feina que estem fent, tot i la diferència (41-24).

A la represa, sortim mes endollats, pujant línies defensives i la intensitat, i ens permet córrer, treure contraatacs amb facilitat i marxar al marcador amb una bona diferència.

Parcials: 22-11, 19-13, 28-13, 31-12

Hem de millorar la intensitat, sobretot defensiva per matar els partits abans quan som superiors.

Mantenim el problema en els % de tirs lliures. Aquesta setmana 11/25, un 44%.

Anoten 8 dels 9 jugadors, mica en mica tots anem aportant en atac.

Bàsquet Neus 52 - AE Minguella 58

16-12-2019

Sabíem de la dificultat del partit i així va ser. Un primer quart on surtim a remolc del rival, ens costa anotar degut a errades nostres sota l'aro.

Un segon quart marcat pel desencert general, ens fa marxar al descans amb igualtat (23-23).

A la represa, ens costa entrar en el partit i el Neus agafa petites rendes ja que porta la iniciativa en el joc. Amb el 34-26 aconseguim sobreposar-nos sent més incisius en atac, treient faltes al rival i trobant situacions de bàsquet fàcil. Acabem el quart recuperant la diferència (38-37).

A l'últim quart, fem una bona feina defensiva i de rebot, i ens permet deixar el rival sense anotar en 7 minuts, i marxem 38-48 al marcador. Amb el rival contra les cordes, reaccionen amb una press a tota pista, que els fa acostar-se al marcador (en 3 minuts ens fan un parcial de 14-10), estant encertats des del tir exterior, i acabar amb el marcador final de 52-58.

Parcials: 17-16, 6-7, 15-14, 14-21

Seguim fallant molts tirs lliures: 11/29 (37,9%) i en partits així ens post costar una derrota.

No bloquejem el rebot durant molts minuts. Ens costa llegir les situacions d'aventatge i els espais. Ens deixem contagiar pel ritme que vol el rival i no tenim la iniciativa. 

Tenim un problema d'actitud i de respecte molt preocupant! Ens queda molt treball per fer.

AE Minguella 65 - UE Sant Cugat Vermell 54

02-12-2019

El pitjor inici de partit del que portem de temporada. Sortim sense intensitat defensiva, sense les idees clares en atac i amb errades, sobretot en tirs fàcils i pèrdues de pilota asburdes.

Després d'un molt mal primer quart, ens posem el mono de treball i aconseguim un bon parcial per remuntar la diferència al marcador. Pujar la intensitat defensiva ens permet córrer amb més facilitat i aconseguir cistelles de contraatac. El rival només anota dues cistelles en joc, però els fem sumar des dels tirs lliures amb faltes quan estem en bonus. Amb un triple abans de la mitja part, obrim una escletxa al marcador (34-26).

A la represa, torna la precipitació i males decisiones ofensives, perdent pilotes i no buscant les millors opcions. Tot i això, rebotegem bé i en defensa estem prou seriosos com per deixar el rival amb 8 punts en aquest quart.

L'últim quart, no aconseguim una diferència més àmplia com a conseqüencia d'encaixar 3 triples del rival quan ens posem en zona 2-3, tot i que ens deixa la sensació de no haver de patir pel partit. 

Parcials: 6-13, 28-13, 13-8, 18-20

Hem de millorar molt la intensitat defensiva i ser més constants durant tot el partit. Seguim fent una mala lectura de joc, no trobant la millor opció, 1 vs 4, pèrdues absurdes, passades toves,...

Insistim en la consistència en el joc: no podem tenir desconnexions en les quals no anotem, per desencert o precipitacions provocades per rival, i que això provoqui desencontres entre companys.

No ens podem permetre una altra sortida com la d'aquest partit. Hem de seguir treballant!

Maristes Ademar 42 - AE Minguella 52

25-11-2019

Derbi entre els dos equips que arribàvem amb una derrota a la classificació. 

Comencem amb un bon ritme i podent aconseguir una petita escletxa al marcador. Davant de la manca d'encert del rival i que marxem en el marcador, al segon quart es posen en zona press. Aconsegueixen el que volíen, descentrar-nos i entrar al partit, imposant el seu ritme, provocant-nos errades i precipitacions. A la mitja part, tot i això, mantenim un petit aventatge per 26 a 29.

A la represa, partit travat i desencert global. Tant és així que el parcial del quart parla per sí sol: 0 a 11. L'única cosa positiva, deixar el rival sense anotar en tot un quart i que ens permet mantenir un bon coixí de cara al final.

A l'últim quart, Ademar torna a entrar al partit pujant la intensitat i ens dificulta la circulació de pilota i la lectura del joc. Seguim entrant en el joc que ells volen, provocant-nos errades greus i precipitacions. Arribem als últims 3 minuts amb 41-46, fruit de males decisions per part nostra i faltes absurdes quan estem en bonus. A l'últim minut som capaços d'anotar 3 cistelles quan pitjor pintava l'escenari i ens fa obtenir la renda final 42-52.

Parcials: 6-18, 20-11, 0-11, 16-12

Pèssim % de tirs lliures: 17'2% - 5/29. No ens podem permetre fallar-ne tants i menys en un partit tant vital com aquest.

Hem de millorar la lectura de joc i trobar la millor opció en atac, sobretot no caure en el joc del rival quan ens vol provicar precipitacions i errades. Ens va faltar serenor en atac.

De les poques coses positives, la lluita i entrega per cada pilota. Podem estar desencertats de cara a cistella, però no hem de baixar mai els braços. I sobretot, que fent un mal partit en general, hem estat capaços d'aconseguir la victòria.

Hem de seguir treballant!

 

AE Minguella 76 - UB Mir 44

18-11-2019

No vam fer una bona sortida i vam deixar que el rival estés en el partit durant tot el primer quart.

En el segon, som capaços de marxar al marcador perquè hi posem més intensitat i som capaços de córrer. El Mir es va posar en zona 1-3-1, i tot i que ens va costar atacar-la vem saber defensar millor i poder marxar al descans 38-28.

A la represa, ens costa 4 minuts fer la primera cistella, amb el rival que seguia en zona, però vam tenir paciència i pol·lint alguns detalls, vam aconseguir augmentar la renda. El rival només ens anota de tir lliure.

A l'últim quart augmentem el ritme i el rival treu la zona, cosa que ens permet córrer amb més facilitat i acabar amb una victòria més.

Parcials: 18-15, 20-13, 15-5, 23-11

Millorem els % de tirs lliures respecte jornades anteriors, però errem tirs sols sota l'aro que no ens podem permetre.

Sortim molt freds i això fa que el rival estigui en el partit durant masses minuts. Ho hem de matar abans per poder jugar amb més tranquilitat.

El proper partit: derbi contra Maristes Ademar a La Plana, que estan igual que nosaltres a la classificació.

CB Ripollet 56 - AE Minguella 82

11-11-2019

Visitàvem la pista d'un rival complicat, que venia de perdre la setmana anterior i que vendria la pell molt cara.

L'inici va estar marcat per l'intercanvi de bàsquets fins que vam pujar la intensitat defesiva i vam poder córrer i treure faltes.

Al segon quart, fem un bon parcial i, davant d'això el rival reacciona amb una zona 3-2. Vam saber llegir quan córrer i quan jugar amb paciència. 

A la represa, el rival manté la zona 3-2 i ens costa trobar els espais i moure la defensa. Tant és així que perdem el parcial del quart, tot i mantenim la diferència al marcador.

A l'últim quart, deixem sense anotar al Ripollet durant 7 minuts, fruit de la bona defensa. L'encert en el tir exterior fa que el rival vulgui entrar al partit, però sabem treure faltes i castigar-los.

Parcials: 14-27, 12-19, 20-19, 10-17

Un partit més, hem de millorar els % de tirs lliures. Comença a ser greu errar tant (12/34), tot i que per sort en els partits disputats fins ara no ens ha vingut d'això.

Contents per treure un partit que es preveia complicat, en el que sabem atacar la zona plantejada pel rival.

Remarcar la tasca defensiva de Brossa i Gonzi, que van assecar el millor jugador rival, deixant-lo en 4 punts i essent expulsat del partit.

AE Minguella 97 - UE Barberà 27

04-11-2019

Partit contra un rival de la part baixa de la classificació.

Ens va costar agafar el ritme al partit, però ens servir per millorar certs aspectes del joc: córrer quan es pugués, lectura d'espais en atac estàtic i superioritats/aventatges en intercanvis defensius.

El rival es va posar en zona en alguns moments (3-2 i 2-1-2), la qual cosa ens va anar bé per treballar-ho. 

A la segona meitat vam concedir massa al rival, que des del triple va anotar més fàcil que al primer temps, fruit de la nostra relaxació defensiva i no puntejar els tirs exteriors. 

Parcials: 16-2, 26-5, 32-7, 23-13.

No hem de relaxar-nos. Hem de ser capaços de mantenir la intensitat defensiva durant tot el partit. Al final, la ansietat per anotar i arribar als 100 punts, ens fa perdre pilotes i la serietat que havíem tingut al llarg del partit.

Hem de millorar els % de tir en general.

 

CB Caldes 49 - AE Minguella 92

28-10-2019

Sortim amb un parcial en contra de 2-6 i un joc travat ofensivament. Som capaços de treballar bé en defensa i això ens permet córrer i fer un parcial de 0-13 per rescabalar-nos del mal inici.

Comencem el segon quart amb més intensitat defensiva, la qual ens permet seguir corrent, i en atac estàtic de poder jugar alegres i llegint els espais. Fem un parcial de 0-12 que ens fa trencar el partit i obtenir una bona renda per no patir.

A la segona part som capaços de no relaxar-nos i voler anar a més. Treballem bé la sortida en contraatac després de rebot defensiu i llegir quan córrer i quan no. Tenim segones opcions en el rebot ofensiu i millorem l'encert en tirs exteriors respecte els primers partits.

Parcials: 19-22, 10-20, 10-24, 10-26.

Hem d'intentar no tenir llacunes que ens fan encaixar petits parcials. Al final del primer quart encaixem un 6-0. Hem d'acabar de pul·lir la lectura d'espais ofensivament i la millor opció en atac, no jugar com robots. En general, contents per la bona intensitat i ritme. A seguir!

AE Minguella 97 - Maristes Rubí 46

21-10-2019

Bona victòria que ens ha de servir per seguir en línia ascendent pel que fa a lectura de joc i intensitat defensiva.

Vam saber tenir un bon ritme tan al davant com al darrera. Pujant línies defensives vam poder córrer i afagar un bon avantatge al marcador. En estàtic vam saber circular bé la pilota i trobar bones opcions, cosa que no havíem sabut fer del tot bé en partits anteriors. Marxem a la mitja part 46-17.

A la represa, el rival ens fa diferents zones (3-2, 2-3 i caixa-i-u) i les sabem resoldre prou bé, circulant la pilota buscant els espais i trencant les seves variants. Destacar l'encert en el tir exterior (7 triples) que fins al moment no havíem tingut, i ens ajuda a trencar les zones plantejades pel rival. Sabem aguantar els embats del rival, que va apujar el nivell defensiu amb contactes, sobretot el tercer quart amb un parcial igualat de 26-21.

A l'últim quart intentem posar una marxa més per rematar el partit i seguir amb la dinàmica de joc ràpid.

Parcials: 29-7, 18-9, 26-21, 24-9

Cal millorar el rebot ofensiu, cal que treballem tots el bloqueig de rebot i no només els interiors. Hem de millorar molt els % de tirs lliures. Hem de seguir treballant les lectures d'espais i de ritmes de joc. En general contents pel partit que vam fer. A seguir!

AE Badalonès 73 - AE Minguella 55

14-10-2019

No vam començar del tot malament (0-6), però les pèrdues i mala lectura ofensiva van fer que el Badalonès entrés al partit (14-11 al final del primer quart). Tanmateix, els problemes en el rebot sobretot ofensiu i l'encert en el tir extrerior, van permetre al rival marxar al marcador (40-27).

A la represa ens costa entrar en joc, i encaixem un parcial important en 5 minuts, que fa incrementar la diferència (53-35). Després d'anar a la deriva i amb errades que no podem cometre, som capaços de fer el millor joc del que portem de temporada. Defensant bé, rebotejant i sobretot corrent i circulant molt bé la pilota en atac. Això ens fa remuntar i posar-nos 59-51. En defenses posteriors ens anoten dos triples a finals de possessió que ens minen la moral i acabem concedint bàsquets fàcils. Ens fonem totalment i el Badalonès torna a marxar al marcador per acabar 73-55.

Parcials: 14-11, 26-16, 19-17, 14-11

Incapaços de guanyar cap parcial. Fallem molts tirs lliures, tenim mala lectura de joc ofensiu i regalem pilotes al rival. Ens costa molt bloquejar el rebot ofensiu.

Ens quedem amb els millors 5 minuts de la temporada, on despleguem el joc i la intensitat que demanem. Hem de ser més constants i no jugar a ràfegues.

AE Minguella 66 - Condorchem AB Premià A 46

07-10-2019

Primer partit a casa, on sortim amb força desencert de cara a l'anella. Triguem 6 minuts en anotar i ens toca treballar des de la defensa per recuperar en el marcador.

Millorem la lectura de joc i la intensitat en el segon quart, provocant que l'altre equip entri en bonus aviat i sumar de tir lliure. A la mitja part marxem amb un lleuger aventatge al marcador.

Al tercer quart s'inicia amb bona circulació de pilota i bons moviments però errant accions fàcils sota cistella. Ho acabem millorant en els últims 5 minuts del quart, en els que accions individuals ens permeten obrir una escletxa en el marcador, i deixant sense anotar al rival en 5 minuts.

A l'últim quart, aguantem la renda obtinguda i als minuts finals rematem la feina per mantenir una marxa més que el rival, que abaixa els braços per no aguanta el ritme.

Parcials: 11-7, 22-19, 15-12, 18-8

Hem millorat l'encert en % de tirs lliures, però fallem bàsquets fàcils en contraatac i perdonem en segones opcions ofensives. En defensa ens cal treballar més i millor el rebot. 

Dissabte primer derbi contra Badalonès. A seguir treballant!

 

UE Montgat 19 - AE Minguella 72

30-09-2019

Partit que ens serveix per seguir treballant la idea de bàsquet que volem assolir aquesta temporada.

Hem de millorar la lectura i els timings de joc, les pèrdudes i sobretot els percentatges de tir.

Parcials: 8-25, 2-7, 6-22, 3-18