Cròniques Mini A femení

A.E. Minguella 59 - B.F. Viladecans 46

04-12-2017

Partit de dues cares... la primera part un molt bon inici amb dos quarts seguits guanyats que ens donaven 15 punts de diferència. En aquell moment semblava que tot aniria tranquil si tot es mantenia però no va ser així, ja que el rival va pujar línies i si a més hi sumem cistelles fallades i sobretot passes MOLT DOLENTS que eren recuperacions pell rival, el resultat és un canvi de dinàmica del partit.

Des del 3r quart fins el 7è, vam sobreviure de la molt bona feina feta als dos primers quarts. Al 8è temps i quan vam veure el rival a només 3 punts, va ser llavors quan les noies van tornar a pressionar pujant la defensa, les ajudes van sortir com havien de sortir i joc col·lectiu que sabem fer, van tornar a aparèixer.

Ens queda un partit de lliga contra el Barça, en el qual ens juguem el fet honorífic d'acabar primeres d'aquesta fase prèvia i imbatudes. Jugant com hem jugat aquest cap de setmana, ho veiem difícil però si recuperem el que hem estat fent fins ara i juguem com els dos primers quarts d'aquest dissabte podrem fer un partit maco i del qual en gaudirem (sigui quin sigui el resultat).

8-0 / 11-4 / 2-3 / 6-5 / 7-10 / 9-9 / 2-11 / 14-4

C.B. Cornellà 28 - A.E. Minguella 72

27-11-2017

Seguim amb la bona dinàmica i sobretot fent bons entrenaments que ens permeten seguir treient els partits amb certa comoditat, fent quarts molt bons on aconseguim trencar els partits com aquest cap de setmana en que vam aconseguir un 0 - 17 a favor.

Cada cop més les noies tenen més interioritzat el concepte bàsic de l'atac en estàtic com és el "passar-tallar". És per això que el nostre següent objectiu és aconseguir saber desenvolupar els atacs a 3-4 passades i moure la defensa pel dia que ens defensin bé les línies de passada i el 1r tall no surti. Poc a poc les noies ho proven i va sortint (aquest cap de setmana vam aconseguir un bon 1x1 després d'una inversió de bola).

A nivell defensiu seguim bé i millorant en l'1x1. Aquest cap de setmana vam aconseguir ser dures i posar les mans com s'han de posar igual que ens feien a nosaltres sense baixar el cap en cap moment.

Coses a millorar:
- Valents i intentar fer més 2x1.

- Obrir bé el camp per aconseguir la mobilitat i espais que dèiem al principi per jugar amb 3-4 passades.

4-10 / 7-9 / 0-17 / 8-11 //// 4-10 / 1-6 / 2-4 / 2-5

A.E. Minguella 73 - Joventut Badalona Femení 23

20-11-2017

Partit en que vam poder aconseguir una diferència de 14 punts ja des de l'inici i això ens va permetre centrar-nos en treballar sobretot la col·locació de les 5 jugadores quan atacàvem de manera estàtica. Seguim tenint la tendència de tancar-nos per sota de la línia de triple de cistella gran i quan tallem, ens quedem 1/2s al mig de la zona obstaculitzant el moviment dels companys, de manera que el joc no acaba de ser del tot fluid.

Tot i la diferència inicial, vam aconseguir que les noies no es relaxessin i estiguessin sempre atentes menys en certs moments que vam fer errors com algunes defenses de l'1x1 (relaxació de la defensora quan encara tenen la pilota) i el control del rebot (permetent segones oportunitats).

Seguirem apretant les noies per mantenir la línia de treball feta fins ara i mirar de millorar el màxim possible com a persones/jugadores/companyes.

16-2 / 7-5 / 8-2 / 12-4 /// 12-6 / 10-0 / 15-2 / 9-2

Sant Gabriel Ripollet 57 - A.E. Minguella 61

13-11-2017

Primer partit de la 2na volta d'aquesta fase prèvia i tal com esperàvem el primer rival ens va donar molta més guerra que a l'anada, fins al punt que aquest cop qui va haver de suar de valent per guanyar vam ser nosaltres, ja que al final del 7e quart perdíem de 7 i al final del 8e vam aconseguir empatar per forçar una pròrroga que va acabar amb un parcial de 1 - 5 a favor nostre.

Des de fa un parell de setmanes, un dels objectius és pujar el nostre nivell defensiu per mirar de ser més intenses en l'1x1 i no esperar l'error en el tir rival per recuperar la pilota. Això implica que deixem més espais darrera i que ens costa arribar a les ajudes com fèiem fins ara a més d'estar en certs moments despistades.

Cal dir que al final de tot, les noies van fer tenir una bona actitud sense deixar mai de treballar tot i no tenir el millor dia en un partit que va començar amb 45min de retard, que el camp era mig descobert i relliscava i amb unes cistelles eren molt dures (moltes cistelles fàcils fallades).

Hem de seguir treballant, mantenint l'actitud tant bona que les noies sempre tenen. Poc a poc, anirem fent cosetes i millorant, sobretot amb l'objectiu de ser millors defensores i companyes d'equip.

A.E. Minguella 72 - Barça CBS Blau 63

06-11-2017

Partit molt competitiu en el qual els dos equips ens jugàvem dues coses: seguir invictes en aquesta primera volta i el liderat. La seva defensa (molt agressiva amb moltes faltes no xiulades) ens va dificultar poder desplegar el nostre joc col·lectiu gran part del partit, i això, ens feia jugar sobre molts més 1x1s i anar a buscar 2nes oportunitats que fins ara no ens havia fet falta. Per sort i tal com en els últims partits havíem escrit, comencem a utilitzar el recurs de l'1x1 per situacions ens que ens defensen molt fort la línia de passada.

Coses a millorar:

- L'actitud en defensa: no cal que acabem un partit amb 4 faltes cada jugadora; TOTES les jugadores rivals (9)  van acabar amb 2 faltes mínim. De les nostres 11 jugadores, 4 van acabar amb 0 faltes i 3 jugadores amb només 1. HEM DE SER MÉS AGRESSIVES I DURES.

- Els entrenadors (sobretot el 1r) hem de ser els primers en tenir una actitud positiva. Aquest cap de setmana fins al 3r quart no vam saber transmetre la calma i confiança que hem de donar a les jugadores. Seguirem aprenent amb les noies.

7-12 / 11-4 / 9-10 / 10-10 / 9-6 / 9-8 / 6-8 / 11-5

B.F. Viladecans 60 - A.E. Minguella 99

30-10-2017

Partit al camp d'un bon equip que té per la intensitat i constància els seus punts forts. Tot i que en els 4 primers quarts ja vam aconseguir una diferència a favor, el rival no va baixar mai els braços i ens va estar pressionant en defensa i atacant com si el partit estigués ajustat. Això, junt amb les dimensions del camp feia que el nostre joc no estigués del tot controlat però per sort i aprofitant el que vaig dir a la crònica anterior, aquest any sembla que som capaces de dominar tant el joc boig com el calmat.
Segurament i per primera vegada en aquesta lliga ens va costar controlar el rebot, les rivals tenien noies més grans que nosaltres i amb l'actitud que tenien trobaven 2ones oportunitats. Sort que a poc a poc els contraatacs (concepte treballat aquesta setmana) van començar a sortir i el passar/tallar ens segueix donant els partits.

4-15 / 10-4 / 10-13 / 8-22 /// 10-7 / 8-15 / 4-5 / 6-18

A.E.Minguella A 77 - C.B.Cornellà B 39

23-10-2017

El d'aquest cap de setmana, va ser un partit molt estrany en la manera de jugar del nostre equip ja que vam veure que podem tenir dues cares en la manera de jugar: una en la que el joc és fluid i ordenat buscant jugar sobre el passe i l'altre cara més propera al caos i al joc anàrquic en que el bot s'imposava a les passades (tot i fer moltes jugades col·lectives).

El rival tot i la diferència final ens va fer suar pel perfil que tenien amb noies altes, fortes i amb un caràcter que feien de cada rebot i possessió necessitessin d'un gran esforç perquè fóssin nostres.

A destacar en positiu:
- Les nostres dues cares (joc col·lectiu vs. joc individual).

- Comencem a veure portes endarrera, pilotes doblades i defenses de 2x1 tot el camp.

- Aportació col·lectiva de les 11 jugadores; quan un dia una noia no està fina, una altre agafa el relleu.
A destacar en negatiu:

- L'actitud és innegociable, si les coses no surten... paciència per capgirar.

- Defensa de l'1x1, el dia que no fiquem punts trobarem a faltar no ser millor ens aquest aspecte.

10-3 / 16-4 / 6-5 / 12-2 / 12-0 / 10-8 / 7-4 / 4-13

BBC "B" 34 - AEMinguella "A" 84

10-10-2017

Derbi amb un rival que tot i el resultat final, ens va donar guerra en tots els quarts independentment de la diferència que portéssim. Aquesta victòria es deu bàsicament a dos factors: per un costat la diferència de físic que ens va permetre defensar bé els 1x1 i aconseguir rebots, per l'altre costat els automatismes en atac cada cop són millors. El passar i tallar surt cada cop més natural i amb passades ben fetes tot i no tenir els millors angles.

A destacar:
- L'actitud de les noies va ser molt bona (el toc d'atenció a l'escalfament va funcionar) i la compenetració entre jugadores es comença a veure fent bones jugades per parelles.
- L'aportació del bloc es nota, sempre hi haurà jugadores que facin més punts però de les 10 noies que van jugar, 7 van fer més de 8 punts. Fet que demostra un bon equilibri (però encara no és suficient).
2-10 / 4-6 / 7-10 / 3-19 / 6-7 / 4-21 / 4-12 / 4-16

A.E.Minguella 81 - St.Gabriel Ripollet 31

03-10-2017

Primer partit de la temporada i que va acabar amb victòria per nosaltres. El rival (val a dir només amb 8 jugadores) ens va intentar donar guerra però nosaltres el 1er quart vam fer una de les coses que l'any passat ens costava més: arrencar fortes i marcar territori des del principi. Ho vam aconseguir i això ens va marcar el camí a seguir durant tot el partit ja que vàrem guanyar tots els quarts.
Aspectes a destacar:
- Per sobre de tot, l'ACTITUD de les noies aconseguint un molt bon treball defensiu que ens ajudava a robar boles a sota cistella o des de meitat de camp.
- L'equilibri del joc col·lectiu (bons passar/tallar) amb el joc individual (bons 1x1s).

- Gairebé en tot el partit, vam tenir el rebot controlat amb tot l'equip implicat.

A millorar:
- Moltes entrades fallades que en un altre partit ens pot valdre la victòria.
- Recepció de la pilota a la mà que s'indica o l'espai que ocupa el jugador que talla.

- Ocupació espais i moviment en camp ofensiu quan ataquem en estàtic.

17-0 / 7-3 / 17-9 / 12-9 /// 5-2 / 14-2 / 9-4 / 8-2