Cròniques Junior B femení

Descansa

12-03-2018

A.E. Minguella 47 - Maristes Sants-Les Corts 54

05-03-2018

El fet destacable d’avui és que la Maria Codina tornava a jugar després d'un llarg període sense poder fer-ho degut una lesió.

Respecte el partit, la cosa ha canviat en comparació als anteriors, s'ha jugat tota l'estona de forma regular, sense moments de baixa intensitat ni dubtes en atac.

Tant en defensa como en atac s'ha jugat amb bon nivell. En defensa en impedir tirs fàcils i treballant el rebot defensiu per evitar segones opcions i en atac traient fruit de les jugades d'estratègia estan més fines de cara cistella. També s'ha millorat en els tirs lliures, encara que fallant uns quants, el percentatge d'encert ha pujat molt.

El partit s'ha competit fins al final, però la renda aconseguida per l'equip contrari en el segon quart amb 3 pèrdues de pilotes consecutives amb el resultat d'un parcial de 0-6 ha sigut impossible reduir-la, tot i intentar-ho de forma ferma.

Els nostres errors i el balanç defensiu encara ens penalitzen massa, encara que millorant són aspectes del joc que hem de seguir treballant, entre altres.

Parcials

12-12
11-17
14-14
11-11 

C.B. Alisos 46 - A.E. Minguella 36

26-02-2018

La crònica de la setmana passada podria servir per aquesta. Un començament normal, un segon quart decebedor, un tercer quart amb empenta i, a diferència del de la setmana passada, un quart quart conformista (aquest últim contra una defensa zonal)

Amb el factor camp com element condicionant, a l'aire lliure a les 9:30 h amb el que tot això comporta, ha accentuat en els moments claus el que ens costa mantenir durant tot el partit: la concentració, la intensitat i l'encert de cara a cistella (generem bones situacions de tir però el nostre encert és molt baix). Encara que la veritat és que tots aquests elements van lligats i un sense l'altre és complicat d'assolir-ho.

Amb dos equips en igualtat de condicions, acabar la mitja part 31-15 i un segon quart només anotant 2 punts, dóna idea del que ens passa gairebé a tots els partits. 

Sabent doncs quines són les nostres virtuts i els nostres problemes (intensitat, concentració i encert), toca treballar-los amb més esforç per aconseguir tornar a la dinàmica positiva de la primera fase.

Parcials.
17-13
14-2
10-17
5-4

A.E. Minguella 43 - Escola Frederic Mistral 51

19-02-2018

Un fluix segon quart condiciona tot el partit.

 

Havent millorat en general tot el joc d'atac, ens ha costat encistellar malgrat tenir bones situacions de tir, potser per la intimidació de la defensa contrària que era de més alçada que la nostra.

 

És cert que el desencert en els tirs lliures i el baix balanç defensiu no ha ajudat en els moments que teníem opcions de posar-nos en el partit, encara que un últim quart amb més intensitat i encert ens ha fet reduir la diferència final en el marcador.

Parcials
12-13
8-20
9-12
14-6

Descansa

12-02-2018

A.E. Minguella 35 - Sant Ignasi 40

05-02-2018

Tot el partit s'ha anat per darrera al marcador, encara que l'últim quart, amb una defensa més intensa i encert de cara cistella, la distància ha disminuit. Als monents claus no hem sabut jugar per guanyar.

La tònica del partit s'ha centrat en defensa en un fluix rebot defensiu. Pèrdues de pilotes no forçades que ens han penalitzat amb punts fàcils en contra.

En atac, tirs en situacions no clares degut a la defensa molt intensa del Sant Ignasi, frenant el nostre joc interior.

Al final posant més ordre i més intensitat la dinàmica ha canviat però no el suficient per aconseguir la victòria.

Parcials
6-8
12-16
7-11
10-5

A.E. Badalonès 62 - A.E. Minguella 45

29-01-2018

Durant el primers 5 minuts el partit ha sigut competit i jugat amb intensitat, però a partir d'aquí fins la mitja part s'ha perdut la intensitat i l'encert, provocant que el Badalonès fos superior en totes les situacions del partit, sense reaccionar, tot i veient quines eren els nostres mancances, que eren moltes. Hem arribat a la mitja part amb un decebedor 38-14 (-24).

Però després de la pausa de la mitja part i posant en comú amb més temps com s'havia de fer per superar aquests moments, s'ha sortit amb les idees un mica més clares i amb un punt més d'intensitat, això i que el Badalonès no ha estat encertat des de la línia dels tirs lliures ens ha permès reduir la distància i fer un parcial de 7-14 (+7).

L'últim quart ha sigut més igualat, encara que no s'ha jugat amb tot l'ordre desitjat, s'ha competit fins l'últim moment empatant aquest últim quart a 17 punts.

La Maria Torelló en una jugada desafortunada s'ha fet mal al turmell i ha hagut de retirar-se. En principi sembla no massa important. Esperem una ràpida recuperació.

Parcials:
18-9 
20-5
7-14
17-17 

A.E. Minguella 38 - C.B. Cabrera 46

22-01-2018

Tot i perdre avui s’ha vist un equip mes competitiu posant les coses difícils a l'equip contrari.

Ha estat un partit força igualat. Llàstima del 3r quart que amb un parcial de 6-15 ens ha posat les coses molt complicades de cara el partit.

Però hem reaccionat, primer col·locant momentàniament una zona per estabilitzar el joc i des d'aquí pujant la intensitat defensiva, fent pressió a tot la pista, recuperant forces pilotes i podent anotar amb més facilitat. Però no ha estat suficient. Els tirs lliures fallats en l'últim quart han sigut determinants per no poder escurçar la diferència i tenir possibilitats de guanyar el partit.

Una bona feina de les noies però queda treballar molt tots els aspectes per aconseguir ser més estables en el joc.

VIVE El Masnou 53 - A.E. Minguella 34

15-01-2018

Primera notícia important: el retorn de l'Alèxia, que després d'un llarg període sense poder competir a causa d'una lesió avui ha tornat a jugar. 

Respecte el partit, ha tingut dues cares ben diferenciades. Una primera que després d'un començament inestable, s‘ha trobat la forma de trencar una defensa molt intensa i tancada i parar el joc interior ofensiu del Masnou, podent acabar la primera part en avantatge de 5 punts.

Però la segona part ha sigut una altra cosa. S ha perdut la claredat i l'encert en atac i en defensa, amb la conseqüència d'un parcial de 10-0 en els primers minuts del tercer quart. A partir d'aquí cada cop la distància s'anava fent més gran. S'han anat provant diferents coses però cap ha sigut prou productiva per tornar a posar-nos a dins del partit.

Parcials. 

8-10
8-11
18-7
19-6

C.B. Vila de Montornès 25 - A.E. Minguella 50

18-12-2017

El partit d'anada, tot i guanyar, va ser un partit que vam acabar amb la sensació d'haver perdut. Però aquest cop hem aconseguit canviar la dinàmica, tot i fent un començament amb poc encert de cara a cistella, degut a les males posicions de tir per la zona tancada i camp petit. Poc a poc hem anant trobant millors situacions, basat en la recuperació de la pilota prop de la cistella, evitant que formessin la zona i en estàtic anar provant jugades fins que hem trobat les que ens han fet ser més efectius, carregant bàsicament el joc interior.

En defensa nosaltres també hem posat una zona que ens ha servit per practicar-la ja que no tenim costum de fer-la.

Hem acabat la primera fase en tercer lloc i com a dada a tenir en compte hem sigut l'equip que hem rebut menys anotació del grup, per tant millor defensa, però queda molt per treballar en tots els sentits i situacions del joc.

Parcials
10-6
5-19
4-12
6-13

A.E. Minguella 65 - C.B. Calella 25

04-12-2017

Partit aparentment fácil per la classificacio del rival, però que no s'ha aclarit fins el final del 3r quart.

Amb un començament fred degut a l'horari del partit (9h) i la temperatura, ha costat entrar en el partit. Després, des del final del primer quart fins la mitja part el ritme ha pujat i s'ha aconseguit tenir una diferència còmoda en el marcador.

Però el tercer quart contra una zona molt tancada ens ha costat trobar la forma d'atacar-la, i quan la hem trobat (cap al final del 3r quart) s'ha tornat de nou a la diferència de punts.

El 4t quart amb una pressió a tota la pista s'han aconseguit moltes recuperacions de pilotes que ha permès encistellar amb certa facilitat i obtenir ja una tranquil·la diferència en el marcador.

Parcials
11-5
15-6
12-9
27-5

A.E. Minguella 45 - U.B. Llefià 39

27-11-2017

Partit molt competit, amb una primera part marcada pel poc encert de cara a cistella d'ambdós equips i sense massa claredat en atac, per arribar a la mitja part amb empat a 16. 

El tercer quart ha sigut clau. S'ha sortit amb dues marxes més de intensitat que ha generat una molt bona defensa i en atac trobant els forats a una defensa molt tancada amb un canvi d'estratègia a la construcció de les jugades en estàtic. 

El quart també s'ha jugat a un bon nivell, però en els moments claus s'ha jugat amb certa precipitació amb pèrdues de pilotes que ens ha penalitzat molt rebent punts en contra. Però els últims dos minuts jugant amb més calma i amb més cap s'ha aconseguit frenar aquests errors i estabilitzar el partit i assegurar la victòria.

Una victòria molt treballada contra un equip molt competitiu. parcial 7-2/9-14/16-7/13-16

A.B.B. 62 - 54 A.E. Minguella

20-11-2017

Molt bon partit contra les primeres classificades, molt concetrades i intenses des del primer moment, millorant en totes les fases del joc i competint fins al final. A la segona part lluitant contra una defensa en zona que han col·locat tota l'estona i que ens ha penalitzat el 3 quart, però després hem trobat la formula de trencar-ho i ha hagut opcions d'anar a pel partit.
Una cosa a tenir en compte i que ens ha penalitzat molt són les 24 faltes en contra vs les 13 a favor.
Parcials:
15-12
17-13
20-9 (la zona sorpresa)
10-20

A.E. Minguella 39 - C.B. Llinars 50

13-11-2017

Partit amb les segones classificades que el primer quart ha marcat tot el partit. S'ha començat el partit amb poca intensitat en defensa i en atac poc encert (6-18). Però poc a poc s'ha anat agafant ritme i amb una defensa més sòlida basada en les ajudes i en atac alternant jugades individuals i jugades d'estratègia s'ha anat consolidant el joc, tenint alternatives en l'últim quart de poder apropar-nos en el marcador, però 3 triples mal defensats consecutius ens va fer perdre tota esperança de guanyar.
La bona notícia el joc de la segona part i focus en l'últim quart.
Parcials.
6-18
10-10
8-9
15-13

A.E. Minguella 45 - 33 C.B. Vila de Montornès

06-11-2017

Victòria que ha costat més del que en principi s'esperava. Un partit estrany, contra una defensa en zona des del començament del Montornès, que ens ha costat molt trencar-la. Encara que al final s'ha aconseguit trobar els forats, l'encert de cara a cistella ha estat baix i l'estratègia no ha donat el fruits esperats.
El problema realment ha estat en l'aspecte defensiu. Aquesta zona que ens han posat ens ha suposat bastantes pèrdues de pilota que provocava contraatacs que en aquest balanç defensiu hem estat lentes i poc intenses, donant facilitats als contraris i cedint oportunitats d'acostar-se al marcador, sobre tot a l'últim quart.
Aquest aspecte defensiu s'ha de treballar més.

C.B. Calella 21 – A.E. Minguella 70

30-10-2017

Partit aparentment fàcil donat al resultat, però ha estat treballat des de el primer minut. El Calella no ho ha posat fàcil i gràcies al treball defensiu amb una gran quantitat de pilotes robades i un molt encert en trobar els forats dins de la defensa contraria, combinant contraatac i combinacions, ens ha permès anar en mica en mica fent forat en el marcador.

Gran treball de totes les jugadores sense excepció, intenses en defensa i en atac començant a fer les coses millor.

resultats parcials:
4-18
10-28
18-46
21-70

Llefia 34 - A.E. Minguella 37

23-10-2017

Primera victòria de la temporada en un partit en el que les defenses han sigut les protagonistes, per això aquest marcador. Sempre per davant encara que en uns moments, sobre tot al tercer quart, el resultat s'ha ajustat més i sobre tot al final, a on a falta de 1 minut, la diferència estava en 3 punts. Destacar la intensitat defensiva i l'esforç en trobar alternatives en atac a un dia que hi havien baixes significatives a l'equip, a on totes les jugadores han aportat molt. Avui realment s'ha fet un pas endavant

Un molt bon partit.

AE Minguella 38 - ABB 51

09-10-2017