Cròniques Junior A femení

Descansa

19-02-2018

Bàsquet Draft Gramenet 50 - A.E. Minguella 43

12-02-2018

Parcial inicial en contra de 18 a 0. Un 20% d’encert en tirs de 2, un 14% en tirs 3 i un 52% en tirs lliures. Fins a 65 tirs de camp fallats. Ni més ni menys que 34 pilotes perdudes i una valoració global de -17.

Tot i això, arribem al final del partit competint-lo, i és que amb aquests números és difícil fer gaire més.

Ànima i encert.

A.E. Minguella 46 - SESE 51

05-02-2018

Dura derrota contra un combatiu Sese que ha proposat un partit de més mans, de més agressivitat i en efecte, de més gana i ambició que nosaltres.

Tornem a caure en l’error de dependre del nostre encert enlloc de la nostra defensa, i evidentment no som un equip amb un talent ofensiu gran. Per tant, si som permissives en l’1c1 i en el rebot defensiu (només 15 aconseguits, pèssim), acabem encaixant un excés de punts que ens pesa massa al darrer quart.

No arribem al 40% en tirs de 2 ni al 15% en tirs de 3. Ficar ho acaba sent tot, i o comencem a cuidar els llançaments sense oposició (i també els defensats) o haurem d’anar a buscar partits de 30 punts, cosa irreal.

Resum, ens falta ambició i gana.

Descansa

29-01-2018

A.E. Minguella 51 - C.B. Granollers 62

22-01-2018

Perdem un partit en el qual anem de més a menys, així com el ritme i l’atractiu del mateix.

El Granollers és un tros d’equip que planteja un partit probablement lluny de les seves capacitats, i durant gairebé més de la meitat del propi es refugia en una zona conservadora la qual no podem perforar per decisions més que dolentes o per una descomunal falta d’encert de cara a cistella.

Tot i això, les coses importants no són les que fa el rival sinó les que no fem bé nosaltres, i encaixar 62 punts no entra dins els nostres plans ni hi entrarà. Ens desinflem els últims 10 minuts, els minuts per valentes i per equips sòlids.

Després del cap de setmana de descans, començarem la segona volta en la qual esperem que puguem fer les coses molt i molt millor. No podem quedar-nos en el mateix nivell.

C.N. Caldes 28 - A.E. Minguella 66

15-01-2018

Acumulem un dia més de treball en el qual no ens ha sortit tot allò que preteníem però en el que tot i així hem estat capaces de reconduir i definir les idees per acabar-lo aprofitant i gaudint.

Encaixem entre 6 i 8 punts per període, alguns d’aquests amb massa permissivitat per part nostra, i aquest és un aspecte a millorar i probablement el més important i immediat. Tot i no estar gaire encertades (només hem anotat un triple) hem buscat opcions noves en les transicions ofensives i algun detall interessant en el bloc directe.

Com a nota positiva, 11 de les 12 jugadores passen per la línia de tir lliure i 7 d’aquestes 11 anoten 4 o més punts. No obstant, hem d’acabar d’entendre que on ens ho hem de passar millor és defensant.

A.E. Minguella 60 - B.F. Viladecans 45

18-12-2017

Meritòria victòria contra el líder que ens fa fortes després de totes les adversitats amb les que encaràvem el partit.

Una anotació rebuda més o menys controlada (10, 14, 16 i 5) ens dóna ales per jugar el tram final del partit més alegres i amb el que semblava ser el control del propi.

Tot i topar per sorpresa amb 25 o 30 minuts de defensa zonal per part del Viladecans, hem mantingut en alguns trams del partit la suficient sang freda com per buscar el millor tir i aprofitar els moments de lucidesa que hem tingut, els quals hem de començar a entendre que s’han d’exprimir al màxim cada dia quan es presenten.

Lima Horta 69 - A.E. Minguella 57

04-12-2017

Primera derrota, merescudíssima, al camp d’un combatiu Lima que ha lluitat totes i cadascuna de les opcions que se li han presentat. Nosaltres per contra, hem pecat de principiants i ‘’pardilles’’.

Si encaixem 70 punts no podem competir. Aquest seria el resum ràpid del partit, i és que no hi ha més història. Encaixem, 12, 15, 23 i 1, excessiu es miri per on es miri. Molts d’aquests punts són fruit de desajustos defensius o ‘’errors criminals’’ els quals tenim més que entesos i treballats.

Al darrer i últim període aconseguim tan sols un 27% en tirs lliures (3/11) i un 14% en tirs de camp (3/21), i és que quan les coses van apretades no es poden perdonar aquestes situacions.

Ha estat una llàstima, però cal ser conscients que no som un equip obligat a res que no sigui créixer i adaptar-nos a la categoria que tenim davant i a la seva enorme dificultat i exigència.

A.E. Minguella 46 - 36 C.E. Escola del Carme

27-11-2017

Suada victòria després d’un partit d’errades i de desencert en tot allò que hem intentat.

Els números són un clar exemple i una mostra del que reflecteix el partit.

Números com per exemple els 62 tirs de camp fallats dels 74 intentats. No obstant però, controlem prou bé l’apartat de pilotes perdudes i en regalem ‘’tan sols’’ 10, tot i que si parlem de regals, els defensius del segon període ens fan anar a remolc durant molts minuts (fins i tot 13 a sota).

Al tercer i últim quart hem polit aquests errors defensius que bàsicament venien per un tema de ganes i hem encaixat 5 i 4 punts respectivament, nota positiva del partit.

Els propers partits ens exigiran el màxim a nivell de rendiment i de competitivitat i de ben segur que tots els nostres defectes no es podran resoldre i amagar amb ràfegues de minuts bons, cal que siguem més regulars.

C.B. Grup Barna 38 - 40 A.E. Minguella

20-11-2017

Final a cara o creu que cau al nostre favor després d’uns últims 20 minuts no massa bons, per dir-ho d’una manera generosa.

No tenim el dia de cara a cistella (7% en tirs de 3 i 40% en tirs lliures), però un cop més encaixem menys de 40 punts, probablement una de les conclusions més positives del partit.

Hem de ser molt i molt conscients que no hi ha partit senzill, que és tant o més important saber competir els finals ajustats que no els finals plàcids o impossibles i no hem d’oblidar en cap cas que nosaltres som les principiants d’aquesta categoria i que el procés d’adaptació serà llarg i complicat.

Recuperem més pilotes de les que perdem, i això, en aquesta competició no té preu. Cada dia tenim més clars els conceptes ofensius i defensius i això ens porta a cometre menys errors criminals, cal polir però la precisió en les coses.

Ara encarem una sèrie de partits complicadíssims que ens requeriran mostrar la nostra millor versió.

A.E. Minguella 53 - 29 Sant Quirze Bàsquet Club

13-11-2017

Partit amb més coses positives que negatives tot i els desastrós encert en els tirs de camp durant, sobretot, la primera meitat.

Encaixem 8, 3, 9 i 9 punts, i bàsicament això és el que ens dóna el partit. Hem de ser conscients que el dia que no estiguem encertades necessitem ser més sòlides que mai a nivell defensiu. Tot i això, seguim tenint la sensació que encaixem més del que hauríem d’haver encaixat, i això en part és positiu.

Perdem 9 pilotes i això ens dóna la vida, literalment. Tot és molt més senzill quan els regals per al rival els donem amb comptagotes. Aspecte també molt i molt positiu.

Necessitem un punt més de treball i d’esforç per encarar els partits que ens arriben, però no ens hem de desviar massa de la línia que duem.

U.B. LLEFIÀ 57 - 60 A.E. MINGUELLA

06-11-2017

Un partit més de patiment i de final d’infart on hem hagut de tornar a aprendre a gestionar les darreres possessions amb seny i sang freda, tot i que no tan freda com voldríem.

Després d’uns 4 primers minuts colossals on dominem el partit i anotem 12 punts ràpids, es fon la nostra gana de competir. A partir d’aleshores igualtat fins els últims instants marcada per una defensa passiva (permetem que anotin 57 punts) i una sèrie d’errors no forçats que el Llefià penalitza perquè han tingut més picardia que nosaltres.

Com a nota positiva destacar que 7 de les 12 jugadores anoten 3 o més punts, que som valentes quan el rival ens regala espais i que ens refem dels mals moments, els quals apareixeran en qualsevol partit de bàsquet del món i als quals ens hem de saber enfrontar.

A.E. Minguella 60 - C.E. Sant Nicolau 55

30-10-2017

Abonades a patir, tot i que seria bo pensar que també hem d’aprendre i formar-nos en aquest aspecte per treure aquests partits ajustats.

Bon inici, amb molta força i atacs contundents i encertats però malauradament encaixàvem massa (18 al 1r període). Hem deixat entrar al rival en ritme de partit i han estat còmodes gran part de l’encontre. Aconseguim reduir el seu

ritme anotador (11, 13 i 13) però segueixen sent masses punts rebuts. Hem de ser molt crítiques amb aquest aspecte.

Per la resta poca cosa. Sovint prenem decisions tard, previsibles o equivocades i caiem vàries vegades en el mateix forat. No obstant, per aprendre primer hem de cometre l’error, el repte és cometre’l el mínim de vegades possible.

A.E. MINGUELLA 53 - 51 BOET MATARÓ A

23-10-2017

Escenari avorrit i diferent, partit erràtic i estrany.

El júnior del Boet plantejava el partit de la següent manera: 40 minuts de defensa zonal i un ritme de joc pausat i controlat. Ens ha costat adaptar-nos a aquesta proposta però hem de saber jugar contra tot i de ben segur que aquest handicap ens ha fet millor equip.

Igualtat durant molts minuts fins que, arribat l’inici del tercer període, el rival aconseguia trencar el partit i marxar de 13 punts de diferència. No obstant, hem sigut capaces de refer-nos i tornar a enganxar-nos al partit, insistint en una millor presa de decisions en l’apartat ofensiu. Al final gestionem ‘bé’ les darreres possessions i ens enduem una victòria important. Cal dir que a l’últim quart tan sols encaixem 5 punts, evidentment causa i conseqüència directa d’aquesta reacció.

A.E. Minguella 61 - 49 Bàsquet Draft Gramanet

09-10-2017

Partit insípid contra un combatiu Draft que ens ha posat les coses molt complicades en tot moment i que ens ha exigit estar per la feina els 40 minuts tot i no tenir un dels nostres millors dies.

Un parcial inicial a favor de 8 a 0 durant els primers 2 minuts ha estat contestat ràpidament pel rival amb un de 3 a 12. A partir d’aleshores, igualtat fins ben bé els següents 20 minuts, la qual trencaríem entrat el tercer període amb accions ràpides i encertades. Agafem rendes de fins a 18 punts d’avantatge que per desgràcia no sabem gestionar; temps al temps.

Com a nota positiva, s’han vist coses interessants a nivell de presa de decisions durant el joc però també algunes d’altres d’exageradament dolentes.

Hauríem d’intentar convertir aquestes dolentes en no tan dolentes i les bones en més freqüents.

SESE A 26 - 46 A.E. MINGUELLA

03-10-2017

Inici correcte per al Júnior femení que s’estrena en aquesta categoria amb una victòria que és fruit, bàsicament, del mèrit defensiu de l’equip.

Molt responsables en les feines defensives, amb les idees ben clares d’allò que havíem de fer en cada situació i duent-ho a la pràctica de manera encertada.

Tampoc ha estat res extraordinari però sí que s’han de reconèixer alguns detalls defensius com el fet de deixar al Sese amb tan sols 12 punts fins al minut 35, en el qual ens vàrem desinflar i elles van connectar-se al partit amb un parcial de 13 a 5 que feia reduir distàncies en el marcador. També és important el fet de d’aconseguir o ajudar a aconseguir que el rival no anotés ni un sol punt durant el tercer període (0-17).

Cal tenir ben clar però, que la realitat del que ens espera és i serà ben diferent, i quan això arribi hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies i dels rivals, com a mínim. Aquí és on hi ha la feina a fer.