Cròniques Cadet femení

Descansa

24-02-2020

Diagonal Mar 66 - AE Minguella 46

17-02-2020

Descansa

10-02-2020

AE Minguella 23 - AESE 66

03-02-2020

CB Calella 65 - AE Minguella 26

27-01-2020

Hem jugat contra un equip superior que podria haver pujat de nivell però han preferit quedar-se on estem. Veient els seus resultats a la prèvia ja ens esperàvem que fos un del partits més complicats del grup, per no dir el que més.

El principi ha sigut millor que el de la setmana passada, però tot i així hem començat adormides. No ha sigut impossible jugar ni molt menys, però ens ha costat trobar-nos i el desencert a l'hora de tirar o de fer passades ha fet que perdéssim molts atacs.

Marxàvem a la mitja part amb un resultat de 36-6 i, de nou, despertàvem a la segona part. El balanç defensiu ha estat clau per parar-les i obligar-les a fer atacs llargs on recuperàvem pilota tallant alguna passada o agafant el rebot. En quant a l'atac, hem mogut la pilota ràpid i hem buscat el tall correcte, ja fos el primer, el segon o el tercer  Hi ha hagut molta fluïdesa i això ha creat espais per on entrar.

Finalment, la segona meitat l'acabem molt més ajustada, amb un 29-20.

Aquest partit ha servit per curtir-nos. Hem pogut comprovar que encara que eren superiors, se'ls hi pot plantar cara.

Personalment opino que hem jugat molt millor que la setmana passada i que si haguéssim fet el que hem fet avui, el resultat hagués estat un altre. Això està bé perquè setmana a setmana anem pujant el nivell, però hem de perdre el costum de despertar a la meitat del partit. Ara, si juguem igual que hem jugat durant la segona meitat, ens podem menjar a qualsevol equip del grup.

AE Minguella 37 - CB Vilassar de Mar 50

20-01-2020

Comencem la lliga a B2 contra un equip al que ja ens vam trobar a la prèvia i contra qui havíem perdut de 21 i de 14 i volíem tornar a retallar distàncies. Però tot i les ganes, hem començat el partit adormides i no hem despertat fins la mitja part.

Durant els dos primers quarts hem tingut molts errors a l’hora de baixar pilota o fer passes, on elles aprofitaven per robar bola i acabar fent contraatacs en 1c0 que acabava en bàsquet. Hem deixat que ens passessin per davant sense haver de fer res més que esperar a que ens equivoquéssim. Això ha generat impotència i ha fet que per moments ens vinguéssim abaix.

Arribàvem al descans de la meitat amb un resultat de 10 - 26 on decidíem apretar i ara si, sortir a mossegar. Durant aquesta segona meitat no hi ha hagut tants errors per part nostre i això ha fet que elles haguessin d’esforçar-se més per arribar a cistella, mentre que nosaltres intentàvem entrar cada vegada i acabàvem rebent faltes. 18 tirs lliures hem arribar a llençar a la segona part quan a la primera meitat només havíem llençat 2. Acabem la meitat guanyant-la 27 - 24, però no és suficient per emportar-nos el partit.

Més enllà del resultat, hem de valorar que estem a un nivell més alt que el de la prèvia i que necessitem sortir amb tot a cada partit des del principi fins al final. No val despertar tard perquè ja no arribem a temps, i és dur veure que podem aconseguir-ho però per les nostres pròpies errades i no pas per la superioritat de les rivals, ens quedem al camí. Hem de treballar la confiança més que cap altra cosa i començar a creure’ns que si estem on estem és perquè ens ho mereixem.

Descansa

23-12-2019

AEM 2 - Arenys de Mar Bàsquet 0

16-12-2019

Arenys anul·la el partit i renuncia a jugar-lo per falta de temps.

Salesians Badalona 36 - AE Minguella 44

02-12-2019

Sabíem que ens esperava un partit complicat perquè a casa ja vam estar igualades durant tot el partit tot i estar sempre per davant al marcador. Avui volíem tornar a guanyar, però a poder ser sense tants nervis.

Hem començat molt intenses i hem seguit així fins al final. Des de la meitat del primer quart ens hem posat per davant i hem intentat separar-nos tot el que poguéssim. Hem tingut moments de més control del joc que d’altres, però el ritme del partit l’hem portat nosaltres.

Estàvem còmodes movent la pilota i entrant cap a dins, i quan no acabàvem rebent una falta. A la defensa igual, molt ben treballada i obligant-les a fer atacs llargs per tal de trobar l’espai.

Hem vist diferència entre el partit d’anada i aquest i no només en el marcador, ja que passem a guanyar d’una mica més, sinó en el nostre joc. Més col·lectiu i decisiu, sense tanta por al contacte. Personalment, ha sigut el millor partit a nivell de joc en equip, ja que totes han tingut protagonisme i no ha recaigut el pes només en un part de l’equip, sinó que ho ha fet en totes, tant en atac com en defensa. També el fet de veure que ja no tenim tanta por al contacte, ja que elles juguen molt amb mans i cos i nosaltres a l’anada ens frenàvem per això. Aquest cop no ha sigut així.

Estem molt contentes després de veure aquestes diferències i més davant d’un rival que no ens ho ha posat fàcil. Ara toca seguir treballant per continuar així.

CB Vilassar de Mar 58 - AE Minguella 44

25-11-2019

Partit complicat contra l’equip invicte del grup. Era complicat, però estàvem disposades a lluitar.

Ha sigut des del principi intens, però anàvem de la mà tots dos equips en quant al resultat almenys durant el començament, després elles s’ha sobreposat i no hem trobat la manera de reenganxar-nos. Hem arribat a estar a -23 a l’últim quart, un resultat que, personalment, opino que no ens mereixíem pel treball fet. Ha sigut el desencert i els nervis el que ens han posat contra les cordes, però en un temps mort per parar les coses i pujar els ànims, tot l’equip ha decidit tornar a pista amb força, tant les que hi eren a dins com les que hi eren a la banqueta per animar. En tres minuts hem passat d’estar a -23 a posar-nos a -9. Un nou temps mort ha fet que elles espavilessin i que els últims minuts del partit estiguessin disputats fins a l’últim segon, quan han acabat guanyant de nou, però amb una diferència menor aquesta vegada.

Avui hi ha hagut dos partits totalment diferents, un on ens hem deixat fer i a l'altre on hem demostrat que érem millors, però ha sigut massa tard. Hem de voler guanyar des del segon 0 i trobar la manera de demostrar-ho sense que ens puguin els nervis o ens desmotivem al rebre punts en contra. Hem de seguir lluitant i serà llavors quan podrem amb tot.

AE Minguella 59 - CE Valldemia 34

18-11-2019

Comencem la segona volta guanyant a un equip al que ja vam guanyar a la primera. Aquest cop amb una diferència de +25.

Elles a l'anada van jugar amb 6, però ara han recuperat jugadores i això ha fet que no fos tant cansat per a elles.

Tot i això, per la nostra part també ha sigut molt diferent. Hi ha hagut molt moviment de bola, molta defensa i només hem afluixat al segon quart, que elles s'han posat les piles i nosaltres hem seguit igual. La resta del partit increïble. S'ha notat molta diferència entre el primer cop que ens vèiem les cares i aquest.

Ha sigut un partit molt bonic de veure i sobretot de jugar, ja que totes han tirat endavant com un equip, que és el que més intentem remarcar setmana a setmana.

Descansa

11-11-2019

Descansa

04-11-2019

Arenys Bàsquet 51 - AE Minguella 44

28-10-2019

Partit on no acabàvem de portar el ritme i per moments ens hem deixat fer. A estones sí que hem aconseguit connectar i dirigir el joc, però no hem trobat la forma de posar punt i final a aquesta intermitència.

Hem tingut més oportunitats però no les hem aprofitat. En canvi elles, s'aprofitaven de totes les nostres errades, fent sobretot contraatacs amb els que ens deixaven enrere.

També ens han fet una pressió en fletxa i nosaltres encara no havíem practicat com trencar-la i ho hem hagut de fer sobre la marxa. Això ha fer que a través de passes que feien circular la pilota entre les cinc jugadores, algunes vegades ens trobéssim soles sota cistella. Però també que altres vegades el fet de no aixecar el cap a temps o botar massa ha provocat que ens robessin pilotes amb aquesta mateixa pressió.

No és un equip imbatible ni molt menys. Estem al mateix nivell que elles, però la diferència ha estat marcada per qui portava el ritme i aquestes no érem nosaltres.
Però per sobre de tot i el que considerem més important és que fins i tot al final les noies han volgut seguir lluitant per emportar-se el partit i és això amb el que ens quedem.

Com a cada partit, no ens rendim, lluitem. I a més, encara ens queda la tornada i les estarem esperant per demostrar com és el nostre joc realment.

AE Minguella 45 - Salesians Badalona 43

21-10-2019

El partit més intens que hem tingut fins ara pel fet de que estàvem a un nivell molt semblant.

Totes dues bandes hem anat intenses des del principi i això ha fet que no acabéssim d’allunyar-nos d’elles tot i estar per davant durant tot el partit.

A la mitja part ens han retallat distàncies però no hem deixat que ens superessin. Hem arribat al final encara per davant i la clau ha sigut seguir el jugant al nostre joc, treure totes les forces i no rendir-nos ni deixar que els nervis ens afectessin. Havíem de tenir clar que les que tenien pressa eren elles, no nosaltres, que el que havíem de fer era només el que ja estàvem fer però encara més fort per tal d’acabar emportant-nos el partit de forma definitiva.

Falta treballar defensa perquè ens han agafat bastants cops l'esquena i també millorar passades i apuntar. Fallem menys, però fallem molt encara.

Igualment, estem orgulloses perquè setmana a setmana van millorant i es veu a pista una diferència setmana a setmana.

AE Minguella 34 - CB Vilassar de Mar 55

14-10-2019

Ens estrenàvem a casa amb un partit a pista gran.

Els nervis van passar factura des d'un primer moment, fent que tot el què tiràvem, sortís de la cistella. Les contràries eren potents i es van aprofitar d'això, i més encara quan venien de guanyar de 66 la setmana anterior. Vam anar per darrere durant tota la primera meitat, on la majoria dels seus punts van ser per errors nostres i no pas per que elles ens superessin a nivell de joc.

Igual que la setmana anterior, vam reaccionar a la mitja part. Mentre a la primera anàvem 10 - 31, a la segona deixàvem un resultat amb que el empatàvem la meitat 24 - 24.

A l'apretar la defensa elles ja no arribaven soles sota cistella. Però el més important va ser l'atac, on nosaltres entràvem molt més fortes i gairebé cada vegada acabava en falta. 22 faltes vam rebre en el 3r i 4t període, posicionant-nos a la línia de tir lliure fins a 41 vegades en total durant tot el partit.

El final potser va ser massa intens i parat degut a tantes faltes que ens van treure momentàniament del partit. Tot i així, va ser qüestió de demanar un temps mort i pujar ànims per acabar lluitant fins a l'últim segon, que era el que buscàvem per sobre de qualsevol resultat.

La part positiva de tot això i la conclusió que trèiem la Carla i jo, és que nosaltres mateixes som les nostres grans rivals. D'haver controlat nervis i activar-nos al cent per cent abans, el partit hagués sigut molt diferent, perquè realment a la segona meitat el ritme el portàvem nosaltres. A més, també hem de destacar que aquest cap de setmana hem vist una passa endavant respecte a l'anterior en el tema moviment. Hem aconseguit fer molts talls i acabar sota cistella i sempre hi ha hagut moviment de totes les jugadores i de pilota. Ha sigut un joc en equip molt més actiu. I especial menció al físic, ja que tornem a aguantar un partit a pista gran amb 9 jugadores (ens segueixen faltant 3) i passant per sobre de les rivals en aquest aspecte. També a la implicació de les noies que no juguen i també de les que només entrenen, que un cop més han tornat a animar a l'equip sense importar res més.

A millorar, precisament el punt fort, que no podem ser nosaltres mateixes les que ens compliquem els partits. Hem d'aprendre a controlar-nos nosaltres i a la situació, utilitzar al nostre favor tot el que se'ns posa en contra enlloc de deixar que ens enfonsi.

Pel que fa a l'aspecte tècnic hem de treballar tirs i finalitzacions, ja que el desencert d'avui ha sigut un altre punt en contra bastant important.

Però en definitiva, tanco aquesta crònica repetint que estem molt contentes pels progressos que estan fent. Aquestes noies són un equip increïble, el que falta és creure's-ho i demostrar que tenen el que tant Carla com jo veiem que tenen. Ara toca treballar per millorar cada dia i seguir fent passes, perquè com diem, mica en mica s'omple la pica.

CE Valdemia Maristes 31 - AE Minguella 59

07-10-2019

 

Comencem la pre-temporada amb un partit on anàvem sense quatre jugadores. Això ens va deixar només amb vuit, però amb ganes, actitud i el físic que hem estat agafant, ho podíem aguantar. Les rivals també tenien varies baixes, però el resultat és pel treball fet a pista, sobretot a partir de la mitja part.

L'arrencada va a estar bé amb un 4 - 15 al primer quart, però al segon va venir l'ensopegada amb un 12 - 6 en contra amb el que retallaven distàncies. Tot i així, es va produir la reacció. Vam apretar la defensa i ens vam atrevir a mirar més la cistella, fent als últims dos parcials un 6 - 20 i un 9 - 18. El treball en equip a nivell defensiu i ofensiu va ser clau per tornar a tenir avantatge.

Treballem molt el ser un 'equip', tant dins com fora de pista, i això va des d'ajudar i animar a les companyes fins a sumar i tirar del carro. És igual com ho fem, però s'ha de fer i ho hem de fer totes a la vegada. Si no això no surt. I aquesta precisament va ser la diferència entre les dues meitats del partit, que a la segona totes van voler ser les protagonistes.

Ens enduem com a part positiva aquest treball fet en equip i que totes s'atrevissin a encarar cistella i canviessin el xip per tal de fer una defensa més dura que la del principi. Fa falta ser valentes i intenses per fer això i és una cosa que els hi ha de sortir a totes elles, no ho podem treballar. Es pot motivar, demanar, però s'ha de voler, i l'equip va deixar clar que volia. També destacar la força que van demostrar tenir quan, l'equip rival, més cansat que nosaltres, ens intentava aturar amb mans. Però no ho vam permetre que ens paressin. A més vam poder veure a pista algunes coses que hem estat treballant des d'agost.

Evidentment encara queden per millorar moltes coses, això només és el principi. Falta mirar més a cistella, ser valentes i voler fer bàsquet. Hem de ser agressives tant en atac com en defensa i que aquest canvi de xip, no sigui un canvi, sinó la nostra manera de jugar. Hem de voler emportar-nos el partit des del primer moment i voler deixar-nos la pell a pista. Donar el màxim totes.

Estem molt contentes perquè sabem que tenen nivell com per arribar tot el que els hi demanem, ara només falta demostrar-ho. Va ser un bon partit per començar, sobretot per pujar ànims i guanyar confiança.

Comencem fort i seguirem encara més!